2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
呢套睇唔睇得過 見到個題材好似幾有趣咁
神尾就算啦自己成個毒撚咁等人送上門可以怨得邊個
佢最尾無啦啦出現我都鄧佢尷
暫時睇兩集都ok嘅
澤村一樹
係男主老豆?!?!?!?!
睇真實年齡又真係正常

好仆街畫到人地個額頭咁突,明明劇入邊都睇唔出
咁佢本身都係壽星公
原來兩個咁friend 單嘢吹到好真
輕輕鬆鬆又一集咁
BTW
完全睇唔出 松本まりか 已經 39
Sorry記錯左
燕子不再歸來
黑木瞳係稻垣吾郎老母…
真心咩,唔似生得出
隻牛牛整得幾型
Acma:Game第二集
death game嚟講規則太闊所以一路睇一路覺得任佢噏咁估唔到可以靠隊友人數暴力取勝
太多震驚樣心理活動+旁白,成個節奏好慢下,睇得唔係特別爽,整體又唔係好垃圾嘅都叫合邏輯
估唔到田中樹嚟做天真正義撚
有得停時間點解唔停左條友要靠人多蝦人少
95第4集
以為男主角會救家姐,點知真係成隻鵪鶉咁較大音量睇到躁躁地,之後打鑊條友都講明唔係出於關心家姐而係純粹為咗自己,明白套劇表達緊班90年代尾後冷戰資本主義大獲全勝時代背景下尋找自我嘅中學生故事,但係家姐呢真係冇人關心佢
櫻井日奈子演法同佢之前啲少女漫改編電影完全唔同
老真講,我覺得楓b(戒指店同事)高度好襯
我ff佢地仲多過陪跑嗰2個
我都睇唔明or miss左佢而家邊度停左時間,不過睇到最後咁9咁贏左,都廢事replay睇.
Acma Game
冇認真睇,其實點解唔喺禮堂停佢時間
女主角好似小丸子個friend唔係三角戀呀化
應該係要掂到佢先停到
佢無信心咪諗條橋整佢
https://www.tv-tokyo.co.jp/ikitoshiikerumono/
テレビ東京開局60周年特別企画ドラマスペシャル「生きとし生けるもの」
妻夫木聰 × 渡邊謙 仲有滿島光
導演:廣木隆一
編劇:北川悅吏子
然後見到個編劇係邊個嘅時候 晴天霹靂
講真…如果楓b係同瀨戶淨めるる...成套劇會好睇左好多
+1, 三個有啲多,一齊果陣睇到好尷,瀨戶完全係高一個層次
anti hero 4
㩒開link見到覺得應該畀大家一個warning
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞