2024年春季日劇討論(2)

852 回覆
8 Like 3 Dislike
睇完時鐘圖,明係點
Re:revenge
上集結尾以為赤楚終於知芳根已經唔愛佢會狠心推芳根錦戶一齊落地獄 點知唔係
唔單止冇醒到 仲要成集暴走我屌 點解赤楚咁撚蠢啊 芳根有乜嘢咁值得你留戀
Btw個劇情以為今集大結局
好想比芳根笠我綠帽再大大聲侮辱我
viutv打天下竟然搵到個偽有村架純拍
re:revenge
上集好似睇落好返啲
今集又膠到暈
理事長畀會長夾硬塞春卷入口
廢柴阿仔比起衝動撚赤楚更加乞人憎
當然仲有理事長咆哮式演技
成個細佬女咁款

套劇真係靠錦戶亮撐住
富士台公布7月期木10劇:松岡茉優 主演,田中美奈實、瀧澤凱倫 共演原創劇「GEEKS(暫定)」,描述一群在警察署工作、聰明但在人際關係上有困難、並以"不加班"為座右銘的女性Geek(極客),在週末的女子聚會中討論案件提供極致解決辦法。松岡飾演具有強大記憶力、證據分析能力的鑑識官・西条唯,田中飾演擅長心理分析的產業醫師・吉良ます美,瀧澤飾演精通地理的交通課員・基山伊織。由「Guilty這個戀愛有罪嗎?」「純愛不協和音」大林利江子、「1000次婚姻敲門(婚活奮鬥中)」原野吉弘 原創劇本。
https://www.fujitv.co.jp/geeks/

初戀的惡魔咁
天堂家全部都係奧米加咆哮獸(爆)
抖M
錯,是靠芳根
冇人講靠赤楚咁咪我講囉
純愛不協和音個編劇
好似好少可一季有晒木村同山P睇
至今都時不時諗起吉川愛摑咗高橋優斗一巴之後畑芽育衝過嚟摑返吉川愛一巴嘅溏心風暴畫面然後忍唔住笑
寫啲嘢咁鳩,可能寫喜劇會好fit呢
隱約記得guilty劇情都好暴走
(所以嗰時完全冇意欲開純愛不協和音)
唔知有冇暴走,因為第一集已經一浸膠味棄咗
believe
先唔講劇情合唔唔合理
木村做監躉又幾新鮮
我滿意收貨
睇得guilty咪又係為咗j町田
山P套劇好扮野
做到神咁
嗰時好似未上
係幾新鮮

唔知D監獄景真唔真
個cell入面咁多物資
唔駛防止自殺/殺人/逃獄?
Unmet
真係幾好睇….係球場暈低得一隻眼開到少少…左右平衡唔到…分唔到左右…呢幾幕都拍得好好…個少年係醫院同杉咲花練passing練到爆喊都幾感人….三瓶(若葉龍也)個feel似矮版上杉柊平…呢d好有頹廢感既男人係有種魅力
Re:revenge
可能我要求比較低….我覺得幾好睇…個劇情都算幾流𣈱同合理….估唔到佢三集已經講晒殺老豆既兇手同綁走赤楚既人…咁睇錦戶亮擺明黎幫赤楚…臨尾仲要用激漲法等赤楚留番係醫院….呀理事長雖然係浮誇式演技…但都幾有趣味
見佢地排隊喺監獄個走廊行諗起監獄公主應該兩套都係真?
向井理套double cheat警察,都係嗰D見個人畀人呃就呃翻個騙子+追尋緊個大boss咁既公式野正正常常
片頭個眼鏡look好似佢之前個哈利波特
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞