2024年春季日劇討論(2)

893 回覆
8 Like 3 Dislike
但芳根算單方面分手 淨係留個4次voice message 唔會擔心自己條仔係咪出左事
赤楚瞓咗幾個月起身先發現自己比人飛咗
本身第一集芳根已經唔係好討喜 第二集直接吸滿仇恨值
大把觀眾等睇赤楚幾時搵芳根錦戶報仇
unmet
樓上讚個片頭曲好聽
我覺得片尾都唔差喎
幾warm
第二集無走樣
照舊睇到好warm
今集最尾入波反cup嗰度

三瓶醫師做咩咁傻
叫杉咲花唔好mark底佢地訂過婚
放心我係質疑緊啲應援account post啲嘢都差唔多
下集好似話芳根同錦戶訂婚
Between 上年阿遙同水上套あの花又係有佢 仲要係松竹
日本主流社會係咪已經唔care佢之前hit and run
山本舞香飛咗佢未
男主越睇越正
有啲似關楚耀+曾國祥
睇左1集動畫1集真人
真人版男女主係唔存在喺動畫?
睇左3集劇1集動畫
我估真人版係用另一個視角去睇件事

我應該會盡快補完左動畫佢先
我地有上帝視覺就知赤楚昏迷,赤楚公司同事同芳根講佢辭職去咗旅行,無聯想都出事都唔出奇
我地雖然有上帝視角 赤楚中二還中二 但係佢又唔係賤男 好難去旅行會一個message都唔覆喎 仲要對方係求婚對象嚟
芳根見赤楚去旅行幾個月完全唔覆機仲可以以為人地冇事發生 然後覺得係赤楚唔要佢先 成件事根本講唔通
不過芳根個角色感覺又唔係100%好人 呢套戲除左赤楚 個個角色隨時都有黑幕
芳根做到覺得赤楚阻頭阻勢咁
9border
松下洸平好fuckboy d對白有d尷 加埋佢把聲
川口d衫都好靚
如果錦戶亮係由頭黑到尾既話
佢第一集聽到班小朋友同芳根講個鎖匙扣實係男朋友送架啦,已經lamlam脷,有人要既野就想搶
只係留4次voice message可能留第2第3嗰陣錦戶亮已經撬緊牆腳

第一集芳根問赤楚幾時先畀佢見家長之後鬧交嗰part,芳根落樓聽咗個電話,可能埋赤楚身做場戲,到反派差唔多時間要搞赤楚就扮鬧交鬆人都唔定

RoOT都有幕係
大門問小戶川攞的士車Cam片段, 但RoOT冇講個車cam片段之後點
,動畫第一集有交代
仲有其他劇情,感覺上係預你睇咗原著動畫先睇RoOT
9border
佢呢套戲把聲好怪 好唔正常人講嘢嘅tone
chok把好溫柔好輕既聲
https://www.instagram.com/p/C6Fo-QxxISJ/
恭喜Kyary Pamyu Pamyu同葉山獎之佢哋兩個感覺真係好幸福開心
似曾國祥…but not 關楚耀
温柔的fuckboy
佢之前已經係日本oscar憑あの花入左男配角最後五強
日本男人係好容易可以復出
如果今次ntv搵佢 然後套戲/佢個角色得左 佢隨時好快就回歸地上波
不過講就咁講 ntv自己都顧唔住自己 呢套戲爆死唔意外
收視爆死…都可以攞獎做最佳劇集...情熱已經係最佳例子
Anyway…ntv都好叻去製造話題
https://www.instagram.com/reel/C6GeN6rpYe1/?igsh=MWJkbGk3cmhqb3l0OQ==

雖然已經講過…但瀨戶康史真係同めるる好襯
兩個對眼都好大好有神
希望佢地會係埋一齊
情熱睇落成個製作水平遠超照亮街道雖然用咗同一個Instagram account但好似唔係同一個班底嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞