2024年春季日劇討論(2)

924 回覆
8 Like 3 Dislike
revenge
我都覺得劇情ok,唔使飛住睇,不過最好快D講赤楚反擊啦
用港劇角度,理事長直頭演技大爆發啦
個下我都覺得好似睇緊以前港劇咁
頭先唔記得講…特登俾佢地三個人係架lift…赤楚鼓埋泡腮個下…我覺得佢有d戲屎…不過我明白係無對白下好難表達嬲個下…
revenge
係咁摑個仔我諗起王浩信
個幕可能想表現到赤楚未成熟,仲有孩子氣一面掛
日10 Miss Target 終於有字幕組接中字
雖然目的都只不過係睇愛理

王浩信+1
三個人搭lift嗰度我覺得佢做得似係不知所措多過嬲
赤楚作為一個主角 我真係好唔鍾意佢郁啲就暴走咆哮 仲要上集結尾睇落好似有醒返少少 點知今集仲蠢過第一集真係睇到嬲
Btw佢演技同劇情一樣 佢一嬲就會覺得佢啲戲麻麻 明明上集表現好少少 點知今集又嚟 三石快啲搵人教下佢嬲嘅各種表現方式好冇
好想知佢係點理解呢個角色
revenge
主角嗰人設係溫室長大,除咗留班都無乜經歷過大風浪,而家一嚟就死老豆又俾人搶咗條女,但又乜都做唔到,所以淨係識暴走咆哮發洩,同埋佢係醒嘅就唔會留班
仲有赤楚每次淨係識睥住錦戶亮,應該要多D唔同嘅表情,搞到自己成個on9仔咁俾錦戶亮恥笑
到目前為止,赤楚同理事長嘅對手戲最好睇
想開下picu sp邊度有熟肉drive唔見有
仲要成日棟個錦戶亮喺隔離做比較喎,一開始D宣傳片拍佢地影宣傳相已經輸好多
1:00,cam man話個表情要逐漸強一D,赤楚係無分別都係同一個閪面樣,但係3:50錦戶亮就可以跟住個指示不斷有細微變化
https://www.youtube.com/watch?v=X71B9SLE2PQ
演三瓶果個演員 第一次睇佢就勁重戲份
以為係新人但睇完wiki都冇印象見過佢
佢啲中国語

Between 成套嘢都好藍但 tune 得繼有層次
个有大量對比色 eg 紅黃綠

山狗x救援x直升機x blue
處處都勾起 code blue 回憶
其實赤楚當初點彈起
剩係記得同町田做 BL CP 爆紅
跟住兩個劇接劇
但町田好好多

Between 用錦戶亮同佢比又唔公平嘅
其實赤楚係poster個樣以為佢今次走顏藝路線
認真講其實佢平時發嬲個陣嘅表現真係冇咁好
不過因為佢之前接嘅角色大多數都係佢comfort zone入面所以唔會太care佢邊度唔得
今次一走出comfort zone 佢啲缺點就即刻出晒嚟
睇吓佢之後會唔會改善到
係套bl彈起呀,跟住中島同小芝嗰套做炮灰男二,再做埋晨間劇女主老公咁
係囉,上套向井君除咗嘟著個嘴食野傻傻地之外,D戲都正正常常
但係呢套要發嬲呀,炆陣認真嚴肅呢類就比較單一同多咗
始終佢以前都係做閒角多,無乜磨練機會
町田一dd戲啦,廢柴男都唔係好得
佢魔法師之後已經套套都係重要角甚至係主角
覺得佢依家多左咁多機會 做fans當然係想佢演技變得更好
如其嬲佢做得唔好 應該話係覺得佢可以做得更好 可以好似之前咁就算係comfort zone入面都可以比surprise咁 依家佢開始挑戰自己都可以比人知佢唔係淨係識做温柔乖仔
淨係知町田成日接爛片(super rich 鐵白痴 unknown)
同成日做美強慘角色
赤楚當時同目黑蓮修羅場真係名場面
unknown都唔算好爛佢自爆係奸既睇得好開心
青梅竹馬既從容
佢今集最尾開錦戶亮lift門都諗起魔法師
都係晨間劇之後嘅戲先重戲份
今次都唔係話好差,始終無做過呢類型角色
都想佢有機會做多d呢類型嘅戲,磨練下演技
唔使成日俾人嘅感覺淨係可愛
町田套Fixer 好好睇喎, 又大卡, 主演係唐澤壽明, 又有小林薫, 西田敏行一堆好戲之人。 內田有紀仲係好正。 近年少有嘅高汁日劇,配樂同畫面好有電影感。
仲要佢當時對住所有想追阿遙嘅人都係勁淡定笑笑口 正宮嘅從容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞