Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
lord of the ring the card game好唔好玩

打錯,係war of the ring the card game,唔係ffg隻lcg
宜家Hegemony幾抵買
Sentinel multiverse 都好平
真係好平,呢隻好玩?
好似係唔洗砌deck 既marvel champion ,評價都幾好
hit嗰d都有減,dune imperium,ark nova,spirit island,earth
咁嘅價錢撳隻返嚟玩吓先
無prime membership
MH本體係油啲龍公仔
Join一個月順便可以睇吓佢啲劇
算了無位無時間玩多隻
真正Prime day聽日先開始,到時睇吓仲有咩平先join都得
想買tales from the red dragon in
近期玩緊ROOT, 好正,想發掘更多類似戰爭遊戲
咁啱睇到有一隻war room,好有興趣,但係睇review game play要10個鐘起跳
有冇其他另類建議?
Root 個設計師最新嘅arcs?
我覺得冇果種感覺 有少少平凡
未玩過root唔知咩感覺無腳玩到
Quarter master general,
三打三、二戰game
雖然兩隻睇落一樣 但策略上係完全唔同既GAME黎
純DI唔加擴係純MARKET買牌GAME 因為MARKET牌勁到顛晒線 有3,4張TOP TIER牌有人買到1張 已經要幾家夾佢, 1個人買到2張可以開過鋪

DI+擴 就係MARKET買牌 鬥快儲10分GAME, 因為MARKET牌同樣屈機 但溝多左擴既牌 同跑分位多左 會BALANCE過無擴

DU 就真係做返啱隻GAME, AREA CONTROL 買牌, 卡人, 鬥快跑分 樣樣 資源管理都有, 過份OP既卡得1張 就係4香料買1分個張
更加重要係有個好好玩既 3V3 MODE
新手想問有冇啲人數上下限大啲嘅boardgame介紹
最好唔好太難上手
有冇人有玩Slay the spire? 值唔值得買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞