Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

609 回覆
6 Like 0 Dislike
Meadow
Expedition呢隻大家點睇好似就嚟出expansion
卡combo,build engine 刷資源

起初幾有趣,覺得會互卡得嚟啲挑戰都難做

但玩到一半開始覺得作業感重,重重覆覆
卡位其實又唔係特登會卡到你,只係咁啱佢要果格
互動位低
好似Ubisoft 啲game咁
4個目標為嘅只係拖長隻game

差評
利申sm一向麻麻地
Unmatched新入坑買咩角色好
All in!

信長果盒食評如何?
買咗未玩
tales to amaze
買咗玩過一舖only
Yo軒師兄
之前TG過你 仲有冇用
隻Rove係咪唔送香港?
亞瑟傳奇如果有用盲眼殺手,三個任務成功的話,好人係咪即贏?定係會獵殺行動?
要睇盲眼殺手殺唔殺得中亞瑟,殺得中就反CUP
建議直接入手Unmatched Adventures: Tales to Amaze
有4個角色, 有其他盒冇嘅合作模式, 仲有得好似平時咁單挑
一盒就可以滿足哂三個願望

除非你對某啲版權角好有愛, 否則建議入呢副先, 仲可以借合作之名, 推人入坑
入左啦,之後入咩好?
有冇character rank by fun
不如講下邊幾盒唔值得買
Buffy the Vampire Slayer 同 teen spirit 係咪no good?
下星期去東京,yellow submarine應該最多board game買? 有冇咩日式桌遊必買?
見到有let’s go to Japan又有啲想買
如果唔會同人一齊玩隊際或者打大佬, 唔建議Buffy, 因為Buffy Set啲角色單挑個能力比較弱

至於入手, 4人Set 建議可以考慮下BOL2或者Cobble Fog

2人Set 建議考慮InGen vs Raptors, 覺得呢一Set2個角色嘅特色同玩法設計得好有互剋嘅感覺, 好有張力

如果講角色個機制黎講, MoonKnight, Black Widow都幾特別
你講個d 已經入曬,得兩套jurassic park未有,值得入嗎?
玩左sun's origin d人話好玩但得覺得馬馬地。可唔可以講下其他2人set?
3人set同4人set 都有曬
marvel Hell's Kitchen 幾好玩,moonknight set 得佢一隻有趣,spiderman set dr strange 好勁 she hulk唔錯都鍾意用,teen spirit set 同 black widow set 未開唔知。BOL2 4隻都好正,c&f sherlock holmes好型其他3隻好似好廢,buffy好似真係最垃圾又唔識佢地
Legacy of yu 食評如何?
Oink game? 風榮社?
福爾摩斯值買
係bloody Mary差啲其他都正正常常,重點係唔再印
Buffy我入咗返嚟之後只用過入面隻角色一次,team play玩叫有佢定位但依家出咗咁多新角之後真係唔想用
幾好但玩多幾鋪就會覺得開始重複
如果跟director cut rule玩,三成功就冇得獵
據designer講,因為director cut本身已經一半係壞人,好難三成功,所以唔需要再俾壞人有多一個勝利方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞