Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

609 回覆
6 Like 0 Dislike
幾多人局
建議英文

2人局唔知幾時做啲咩action 我都係睇Power最勁果個就揀
最緊要係break嘅時機
睇下點令對手蝕啲
個人覺得ark nova最吸引係根據入牌 / 牌流去制定+執行短期/長期game plan,同時再搞鳩你嘅對手
感覺我係唔熟啲牌要玩好多鋪先知點打
打arena mode上分最基本都係要熟牌
同埋每張圖邊個位起手 雀籠位喺邊都要熟

畀新手少少建議:兩隻鷹,Sun Bear,兩隻犀牛都係OP卡,特別係頭三張,見到最好snap咗先
Animal 5 出鷹+犀牛
鷹出sun bear 做asso project, project 獎勵 silver lake +1 action, 再出隻大笨象

好耐冇開過異形
Dwelling of eldervale 到貨
啲收納幾好,一拎出嚟就玩得。
但個player tray用個player board去做cover,都肯定會爛
https://www.youtube.com/live/RKdb4glVQ_M?si=6bVdx5rWUaEc51Fp

依條片J死
10大1 turn最高分嘅replay

閒閒地 1 turn 50+
睇完你就會留意到有咩高分combo同有咩卡係OP
隻色假假地
利申唔識睇
如果想初試4x game,有咩推介?
真係由零開始
最簡單嘅試吓Brazil: Imperial,最短嘅4x game之一
如果有玩開電腦既4x既話直接玩Eclipse都可以
Fractal都唔錯
Thanks 我望下先
正常就應該鮮色D 但唔肯定係佢唔夠光定藍光MODE定相機SETTING
佢副野好似偏藍
[Boardgame] 想訓練ChatGPT玩狼人殺/Avlon
https://lih.kg/3691930

design緊隻boardgame差唔多搞掂想揾ai測試
有冇ching知應該點搞好?
訂咗隻game唔知幾時先到貨
等得好心急

如果想做game test,建議搵朋友同gamer真人試,Ai要train學rule唔係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞