Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

314 回覆
4 Like 0 Dislike
咁又未急到要買二手嘅
Marvel版之前Amazon成日sale都忍到手唔買

同埋話哂都畀哂錢了,焗住等下啦
係,但係佢core已經差唔多係我識既DC角 都係等retail版算

Btw Batman好型
I know that feel bro
BG場都應該有得試
https://gamefound.com/en/projects/cmon/dc-heroes-united

United玩法其實好唔好玩?
本身無諗過買因為唔太中意啲二頭身公仔嘅Design
好彩5月有隻Metal Gear Board game 止住痕
節奏快既合作game 輕鬆玩都唔錯既
嚟緊season3 加咗好多新嘢 唔知會唔會好玩口一
就係聽人講個玩法唔錯
但可惜公仔個樣唔太啱心水
同埋見到係DLC地獄
我都麻麻q版公仔,儲咗MC就算
https://youtu.be/pu_4kugVOCs?si=m3nx58ocwG3WS8hw
睇完條片想重新包過啲board game之前包得7
DLC地獄+空間殺手
MC ? 定係MZ
Dwellings of Eldervale係咪幾好玩?見外國好多人推呢隻2個人玩嘅重玩性高唔高
你唔係特別想要嘅話,可以放定個base+spiderman+dr.strange 嘅bundle set落Amazon basket,見佢跌到靚價位先買

利申16usd入,兩個月後見佢跌到10usd
入坑set 我最初就係買依set加xmen core
玩玩下覺得唔錯就追晒成個season 1
出去玩過兩次,其實係歡樂擲骰game
風評幾好,但2人應該無咁好玩
但個人唔鐘意,隻game計既位其實比想像中多
打仗無咁緊要,但5粒骰輸1粒骰既惡夢會跟你一世
咁好似考慮其他game好啲
Arnak 繁中唔知幾時再有貨周圍都係簡體版

Dune 6P
6p 唔係3v3咩? 我見有6個point marker
係3v3但係每個player各自計分
最後計成隊總分
3V3好玩定正常個人賽
有堆board game睇人推介入咗Wishlist, 唔知揀邊款先, 全部都未玩過主要2個人玩, 時間唔洗太長 2個鐘內, 可以揀3款唔知點揀, 請求高人指點

1. Grand Austria Hotel
2. Viticulture
3. Concordia Venus
4. Marco Polo II
5. Sky Team
6. The Quacks of Quedlinburg (可以推朋友坑)(已有Heat, Cascadia, Azul)
7. Ark Nova
8. Paladins / Viscounts of West Kingdom
9. White Castle
同你一樣kick 晒成套, 再加埋啲arcylic token , 見mission mode 可以solo 玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞