Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
好玩?
中規中矩
始終campaign game無角色成長都係爭咁啲
故事都較薄弱,無印象深刻位
真係靠大量支線同自由度撐住
咁可能煲返ark nova仲好
感謝師兄,我係無睇書明書嘅傻鳩
想問下nemesis 同lockdown分別大唔大?街舖話我知我未玩過既話就直接玩lockdown,當第二季就可以。入手既話你地suggest會點買?

我之前睇過下nemesis 中文版就有曬,lockdown 差new king
Nemesis 就絶望感高啲同埋玩家之間勾心鬥角多啲
Lockdown 就多啲手段去玩啲任務
終於收到slay the spire
https://youtu.be/iP36OXiPkoo?si=NUb60kGQm6sLHUVE
有冇人有玩arcs未到年尾已經吹到係game of the year 呢隻好似打到開巷
有望過下,Trick taking + area control
Base game唔貴都有啲心郁郁
但買咗番嚟唔會開得到
睇緊rules 希望星期六可以試到
等睇玩後感
好悶
但會想再試佢劇本
玩咗喇?有咩地方會覺得悶?
拎分競爭位太少
果turn唔關我事美其名為下turn做準備
但其實好鬼悶,無嘢做瘋狂起嘢
留名
姐係買晒cycle 1&2 劇本+調查員,之後果啲淨係劇本會唔會好難打?
買埋7應該夠.我諗1,2,7應該夠打d劇本.
之後再想買既話推薦5,buff紅綠家戰鬥.之後其他cycle睇你鍾唔鍾意d新機制.
窮L係咪可以就咁買住1頂住先
逐個cycle買lo
窮L唔應該買AH
最平option係睇下二手group 之前見有人放全套$4000
有無人玩過20strong ? Solo game好似幾方便咁
試咗core未先?慢慢買啦,都玩唔切
就咁core都好玩?
Core就麻麻哋得3關俾你體驗下隻game
係驚你一炮過入唔啱玩,隻game都幾邪下
可以淨入cycle 1
有base game
流程係幾爽快 好睇resource management.
覺得都有啲難度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞