Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Base game係指solar sentinel ?有無試過其他deck係咪分別都大?
見gf有新版出有啲興趣
唔好玩,最少core+一個cycle
無買其他deck 答你唔到
不過見到佢新嗰個又有啲性趣想入埋
成套嘢都好靚過上季好多
諗緊back唔back埋上季個3隻deck
含淚買一擴
好快就會買埋啲周邊
個人覺得solar sentinel 副deck 最好玩,其他兩個麻麻
收到,咁樣我再諗下要唔要埋舊個3副deck
我覺得佢上果set中規中矩,變化係多但未算必玩,始終高度隨機,有試過3 round 已經知輸,當然佢setup 快,game play 唔長,reset 都唔太花時間
就係貪佢set 得夠快
咁重開性高唔高?會唔會玩贏一次就未必想再開?
amazon cycle 2做緊7折,你鍾意可以玩左cycle 2,之後再買返cycle 1既
咁講,佢真係做到鋪鋪唔同,但係咪好想再開就未必
Thanks
咁我唔back 之前個set了
Nemesis 個投入感係超大, 但始終第一集係有唔少問題 (藍色物品機制係廢, 目標太少)
Lockdown 就重玩性高D 但始終覆雜D 要做既野無咁直觀 如果教成班第一次玩起馬講多5-10分鐘

如果你係會不停同唔同人玩 / 班FD一年開2,3次 就NEMESIS
KEEP住開(當1個月1次) 就 Lockdown
Decrypto下面個隻係咩來?😮
新入坑係咪直接買uprising就ok
DI 其實同DIU 有明顯分別,如果你仲意多打仗,多卡牌流動,咁應該簡DIU,但係DI加expansion 跑path 會變化多D
DI見栢龍出中文版
仲有clank最近先買咗英文
我都差啲買咗clank好彩咁啱見到話會出中文
catacomb?
五個人 旅行夜晚輕鬆玩 有冇推薦?
Clank啲英文唔難
沙寶>GWEN>舒莉>寧錄>毀滅者 好夢幻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞