Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

609 回覆
6 Like 0 Dislike
First in flight 有無人有入手試過?
反而想知slay the spire個gameplay點好似好正 rpg
campaign 要打好幾輪
無玩過 不過見隔離枱每個禮拜開 一次打6粒鐘咁上下 打4,5次仲玩緊
唔係同steam嗰隻一樣玩法咩
變咗4行敵人一人頂一行
可以幫人打下怪
4個人死哂先gameover
個合作位係邊隻怪要集火打先邊行可以出防卡頂
好似係死一個都game over
好多人都讚改得幾好,結算都幾快
話說back咗COB但其實未玩過隻game
今日翻工無嘢做捉咗個同事上bga一齊即學即玩
又真係幾好玩
其實有咩大分別
淨係玩過電腦版 感覺照搬落bg 自己會成日計錯數
分別應該唔太大 係有啲卡調整過
不過都係貪佢可以坐埋一齊玩
但無腳
玩法分別唔大
但勝在有跑團feel
合作要素又有係度
而且人數越多難度越高
正 好彩貨咗cubitos今年出expansion support 6人
同之前出果隻有分別?好似都出左年幾2年
個塔係幾得意,不過小過4個人我覺得就麻麻,同埋你預咗如果個塔壞咗就真係成隻game掉得完全玩唔倒
有英文版,等個app update又拎返出嚟玩吓先
英文版出座塔可以寄返去整定換 不過唔知中文版會唔會有依種售後服務

可能之後可以單買返座塔?
本身有啲興趣 但無咩評論
驚伏就放棄
手快快入左 8月收到睇下點先
想問下VL啲作品,第一次接觸邊隻會好啲?
睇theme 揀就得,佢嗰d 繁繁複複嘅細rules都係為左模擬個樣野嘅情況姐

反而想問你做乜無啦啦會想玩佢嘅game
想試下玩重game,
對隻Invention 個互惠互利嘅機制有啲興趣。

不過其實唔一定要佢啲game
只係重game就好似一定會講起VL咁

如果voidfall有中文就會買
我自己覺得有興趣嘅game 自然會吸引到你
唔使話覺得玩bg 嘅終極目的就係玩重game
重game 未必好玩
都係嘅
再問多少少 如果Terra mystics , Gaia project 同 AOI呢3隻揀1隻,只係著重gameplay嘅邊隻好啲?
頭兩隻無玩
但AOI 好玩,expansion 淨係聽過Gaia project 同AOI 會出
TM 唔知仲有無
試過,個人認為唔係玩到好多次,痴人玩好似開心d
認真難講
好似大西123咁
集集都有唔同人鐘意多啲
個個都話AOI完美取代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞