Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

314 回覆
4 Like 0 Dislike
Arcylic token我就冇買了
因為又真係唔算essential
同埋佢啲人仔算整得好肉酸
係其他玩過紙token 同膠token 比較後, 返唔到轉頭

人仔我都無buy, 又要上色, 上面有爸打提過marvel united, 如果唔係要上色都可能會入坑, 好在佢要人油顏色 無入坑
我本身都係抱住試下嘅心態去玩下 玩完之後就入埋油棋坑
7,8都會長過2個鐘
1同4比我會揀4, 變化性大啲襟玩啲
2,3二人局唔算好突出
6我鍾意玩Cubitos多啲
我會揀4,5,9
結果都係all in 哂nemesis retaliation
基本啦
個人覺得3v3刺激啲
可以同隊友分工/commander可以派資源
玩落冇單人時咁卡手卡腳
小心就咁按all in會漏add on
新Post留名

新手開始學玩
Sky team
White castle
Ark nova
Add on都加埋
我訂咗五月套Metal Gear Solid Boardgame又係要上色
不過有fd 有上開色,可以問佢借架撐同埋油
今日教女朋友玩COB果陣佢話好多icon好難記 跟住話唔想再玩咁難好彩最後都鐘意玩之後唔知用咩game推抗可能買盒sky team coop試吓先
之前香港人整個隻ks Mushroom Sorcerer係咪走撚左數
想問unmatched 隻bloody Mary 有張卡係有追加攻擊 張野個數值本身係0 然後佢個數值會跟返對面出嗰張defense card
咁其實有咩意思
屌path of civil啲AI畫都要咁撚貴
果張防守卡嚟,跟返對面出嘅attack card數值
吓係咩
返去check 下先
唔送香港,點先back倒?thx
想搵一隻1997年玩過嘅board game, 彩色高質
繁體中文,盒係打橫,遊戲卡板可打開成正方形
中間好似有個魔王位可以抽卡

成張卡板係藍黑紫色做格調好多妖怪,
其中有一個單眼妖怪伸舌頭

唔知有無人有玩過 我真係好想玩返
隻單眼怪係極似呢隻
之前臨完Back嗰陣,去搵Power哥訂
但唔知係咪早排多人走佢kickstart數,今次要full pay咗先
而家等8月收貨
之前訂隻Santorini 都係要full pay 左先, 唔係收貨先俾錢
咁你收咗貨未?
未啦, delay 去到年尾先派, 隻dice throne 我用bns 集運
即係你自己back?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞