Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

609 回覆
6 Like 0 Dislike
睇卡印刷,正版有少少網面防止痴埋一疊,對卡背顏色應該張張一樣
另外spirit island reprint 左好多次,早期係無Fabled Nexus Games
姐係新啲會有個logo呢張圖係Carousell見到 我都係等Black Friday入
都啱嘅呢排已經不斷做緊呢樣嘢,但純粹想有返啲統計數據
例如會唔會有一個陣營喺某啲情況勝率特別高,如果係嘅會唔會有嘢要改
另外隻game同討論區/網上世界有關,所以覺得如果用到AI幫手試應該幾有gimmick
見啲人話後話好難
想問會唔會
啲人一開始落後就變到好無癮
我覺得睇大家水平會唔會太大 大家休閒玩家又水平差唔多既 唔會落後太多
有次玩有個朋友落後半個圈都追得返變第一
搞唔掂VL,睇黎VL D game都係同我無緣
我自己應該最多玩到中重重策完全搞唔掂
揾晚同你再試試佢
Kanban EV算輕鬆(以VL嚟講)
佢invention 太多combo真係hand哂機
嚟緊隻House of Fado呢
依隻應該係VL嘅party game
請問一下有冇8人玩到既game推薦?
依家手上得Uno 同camel up
Ito
Sushi Go Party
再加個codenames
Challenger
Decrypto
oink , the fake artist
spirit island 啲blight 2 damage 就要加
好難玩
不過blight既quota都算多 所以前期可以由啲地爛 集中力量阻止build
Btw healthy island既正確blight數量係玩家數量*2+1, 不過張牌係寫玩家數量*2
席斯琳
賽馬大亨
Avalon
Quest
一夜終極狼人
狼人真言
芝士大盜
馬卡蘭迪亞
富士流
牛頭王
矮人掘金
截碼戰
隻game都幾搶手
玩緊簡中,一重印就差唔多清哂貨
等多半年black friday買英文版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞