Boardgame 桌遊討論區(10) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

314 回覆
4 Like 0 Dislike
反而想知坊間有無咩地方俾人油?
自己美術太差唔會自己油
之前見觀塘有開免費班教油Warhammer
我識人之前做開代油

你可以試吓搵佢
Thanks
我對自己手工無信心
上星期玩咗lord of ragnarok又幾好玩
但外國評價好差咁
幾鍾意呢種area control ,感覺佢冇其他歐式咁重策又可以互相打交。
有冇其他類似嘅game推介?3-4人玩
哩隻點都樂過lord of hellas
睇外國review就話啲人情願玩番上集
Ghost of Christmas 聽落真係有D癲
打怪必勝
不了
試吓cmon個三步曲:blood range, 旭日, ankh

想純粹啲可以玩kemet
Thanks Ankh有啲興
買左幾個月仲未的起心肝學,太多細rules好難入腦
Rule book 12頁扣埋setup都係8頁左右,
單人模式太厚唔想睇住
佢本嘢寫得好撚閪
我都覺上集 Lords of Hellas 好玩D
ANKH一定要加法老擴, 無法老擴都要加多幾隻角色
原版 超級普通 又 起始5隻角色實力又唔平均
Blood Rage爽快
Rising Sun 嘴炮
Ankh 計數
如果你玩Lord of ragnarok係鍾意咩都有 又有得打中立怪既話
第一頁講個隻 Dwellings of Eldervale都唔錯 中文版出無耐
Dwelling of eldervale我以為地城game嚟望下先
原來Ankh反而計數咁我再諗真啲先
Thanks anyway
blood rage熟手局 可以個半鐘
ankh熟手局有時計到4個鐘 絕對唔爽快
因為計完action又要計行邊 戰鬥次序 所有戰場戰力 邊個call打攞tie break 超級多野計

lord of系列可以鳩打npc 呢點eldervale都可以 仲幾好玩 當然都要睇你d fd玩開咩game

開唔到局 咩game都係死
最尾認同
所以我最大推kemet
要簡單好多可以玩epic tiny vikings
https://youtu.be/wTY_djG0YCw?si=FEjvqT5X3q_k-aV7

大家有無玩BGA
有個Azul多屆arena champ畀人捉到出cheat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞