[F1 is a joke] F1 2024 澳洲站 賽後討論區 2

1001 回覆
3 Like 11 Dislike
出pit藍旗係同出pit架車講 有後車approaching
同平時藍旗唔同
好似係
上半季係真係岩馬沙揸
發現佢係阿斗扶唔起
下半季岩返kimi揸 先至可以同咸爺有來有往
如果唔係應該一早就係咸爺
你啱我錯
Blue flag
It is shown to inform a driver leaving the pits that traffic is approaching.

https://www.formula1.com/en/latest/article/the-beginners-guide-to-formula-1-flags.T5DqOqbWI6S4Va8Y5yMld
08最慘係古碧沙
領先車手榜 然後寶馬無啦啦玩next year
最後幾站連入Q3都抆水
Yes
我記憶中當年NOR係第一架到 HAM過pit lane線前已經比NOR過
但之後VER架車快啲但後HAM少少 HAM Pit完車速唔快兩架接近同時入T1
咁塊藍旗要HAM讓NOR好合理無嘢好討論 但塊藍旗包唔包埋VER定係讓完NOR就完成咗歷史使命就好多人有唔同睇法
死敵在前兩個都唔會讓架啦
無對錯既,個天安排佢兩個係同一空間相遇,得益係花生車迷同我麥執個 1-2
禾中文差
我覺得大部分F1車手已經練到盲左都可以揸到同一條racing line同一個lap time

差幾cm都知已經係肌肉記憶
得罪講句好大機會係條軚未夠熱推頭推左岀去呢個低級錯誤
又有講話金屬疲勞扭唔到軚盤
其實係

一個老屎忽唔留位
一個顛既咁窄都上去wheel to wheel

結果就出現名場面
有說個 steering 條野係鋸短過

同埋個時 SC 邊似而家咁係跑車,只係一架快啲既車仔,點會維持到溫度

冼拿既死改革左成個 open wheel racing, 你見 98 年之後所有設備已經唔同晒
我記得你話過個主調都係想贏開嘅人輸
係 所以你見沙地Max還拖還到幾兇狠真係純鬥爭意識
仲要兩個本應遇唔上
偏偏個日兩個一齊柒pit一個三秒一個四秒等埋對家
天意
Kimi又係癲 冇玩2年番黎F1都仲係前列仲有分冠攞
仲有一完場喺radio 盡情叫嗰下,真係見到佢有幾渴求home win
咁個時馬沙對咸,兩個都撐唔落
但咸個時先出道兩年,除左手車,個人都未咁濕鳩既

同埋00年頭俾拉利嬴太多,個時對拉利都存有敵意
車台元老個名你估流㗎
而家咁睇覺得馬沙手車好似唔係咁有火,係我錯覺定事實
Auto sport

奶係無分冠啫

上年英國頂咸同新加坡頂素我覺得都證明頂後車嘅心理質素ok
當然 未有分冠係柒
又講番當年俄佬站帶頭stay out 都唔係錯哂嘅
事實
08拉利做個WDC俾馬沙,我覺得只係因為冇功都有勞
成功靠揸得太快拎太多分撚到而家L平前前身破產咁滯
得益係四萬
牛奶跟都跟唔到
快圈個一分都拎埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞