[F1 is a joke] F1 2024 澳洲站 賽後討論區 2

1001 回覆
3 Like 11 Dislike
老舒幾多屆wdc?
好難估咩
如果只係睇WDC數量,咁Senna 應該唔會係呢個比較入面wor
失傳既係overtake既技巧
Dirty skill 仲流傳緊既
tng 推對家離開賽道 直路waving等等呢啲宜家仍然出現
唔小心諗到粒黑色毛菇
好核突
利申非gay
你計埋道德
應該冇人做到
最好應該係max
不過純粹因為而家冇人同佢埋身鬥車
如果埋唔到身都可以斷定叫clean
咁我地咸狗大哥叫cleanest driver 真係不為過
不過大眾冇睇車
佢又係咁贏
新聞話佢車神咪車神(癱左)囉
Max點都唔算clean 係依幾年冇人埋到身先洗甩左19max
Push 得太勁都有錯
我睇個個版本係safety car restart 車胎溫度問題影響左ground effect 導致快灣炒車
19max
F1講GOAT其實晒氣 F1係人車合一先有得玩 比你手車幾勁都好比架Alpine你真係鬥條毛 仲要唔同年代又可以點比 以前唔死就真係做到冠軍
可以去欣賞啲人嘅技術 但無謂去搵唯一一個GOAT出嚟
其實好似反而多咗啲玩嘢 之前都有Max 想攞DRS咁detection line前brake 19叻都做過類似嘢 不過可能係個速度分野冇咁大先有得咁玩
又忘記JB

根本長期得自己揸車
一係穩P3 前後冇人
一係穩P1 前後冇人
kimi jb清泉
但冼拿唔炒老舒頭兩屆都要同佢再爭 未必撞到兩個冠軍返嚟
不過我都覺得冼拿而家嘅reputation 都有部份係佢戰死沙場嘅惋惜嚟
以佢手車的確係可以贏到多幾屆 但可惜英年早逝
21年真係可一不可再
2020前屌撚到仆街 仲地底泥過on9con
出得招防守 後車好多時都快過你 只係盡力守下
行孤寒線風險低好多 廢事洗錢啦
kimi 掛撚住落車食雪糕
又加埋而家啲tyre strategy
太多動作玩爛條tyre 仲衰
就算冼拿唔死 嗰年一定係老舒贏
部cheat car B194太屈機 FW16 B版唔夠班硬撼
假如95-97年冼拿揸到FW17 18 19 輕鬆三冠
跟住俾林Sir係2016年西班牙引用返
你話呢
緊係啦
就算和牛而家仲係F1, 都係因為康打爸爸,最多加埋廢老博士頂住
其實呢4件我最睇好Oscar
墨西哥站頂到和牛發癲自spin不知幾chill
點解唔想21再次發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞