[F1 is a joke] F1 2024 澳洲站 賽後討論區 2

1001 回覆
3 Like 11 Dislike
kimi 咁執個世冠之後兩年好似無心戀戰一樣
仲要俾法拉利絕學乾地用 full wet 玩鳩佢

https://www.tiktok.com/@michaelkistf1/video/7177427926076525870
唔會,因為同咸一樣,Senna有班死忠粉,仲多過Prost
所以之後放兩年大假去玩WRC
最尾只會抄返max setup用
師兄當年睇直播?
不了
一起觀望2026
sir jackie stewart呢
成班上古神人
等緊你反紅牛
2026先開始反
慢慢
康打去邊就撐邊隊
Lec keep住有貨交
係戰術乖乖仔比大屍撚
Sainz raw pace都係麻麻
係啲長期90分但做唔到一百分嘅車手
細個屋企無買台 係睇車主雜誌講f1
仲記得kimi係f1譯雷干倫 去咗wrc變咗拉高倫
睇咗好耐先知同一個人嚟
近幾年睇max一埋身都係好掗拃 (雖然好少出現)
勁aggressive
下下都逼人出界
講clean max就一定唔max
但做得車手有邊個真係咁clean
以前有個網叫crashstappen.com
每次max炒就reset timer計時
而家連個domain都無埋
仲大Jim Clark
我覺得5 60年代嘅人擺返落而家睇全部都可以上神枱,原因係佢哋當年係真•跑街,淨係得啲草做欄,一係生一係死
Mario Andretti, Bruce MCL, James Hunt v Lauda 又係一代經典
跟住就有Villeneuve Piquet, Mansell 都已經再後期啲
然後中間穿插啲無乜人記得嘅John Watson, Jody Scheckter

不過我都唔熟書,圖真係F1 迷
我夠知
做乜鳩
when did Grosjean crash.com
我想講個意思好難再有咁刺激一季

車隊 2號車手都鬥埋
max應該呢幾年都唔會攞到dotd
仲有巴叔響大台係譯巴里哲奴
後來先知巴里加奴先係啱音
建議用難得一見/絕無僅有/舉世無雙/可遇不可求/一生難逢 等等代替
其實咁都無乜嘢
誠品都係咁
佢主力賣書,仲要英文
發展唔到其他收入先慘
當年海港城間兩層鋪都好好行
上季新加坡好似先brake test完人嚟wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞