[F1 is a joke] F1 2024 澳洲站 賽後討論區 2

1001 回覆
3 Like 11 Dislike
仲未計Sir Sterling Moss
唔同年代唔同野玩,而家既車大架左又重aero,食亂流難wheel to wheel
但係講緊車神喎
一係唔夠dominate
一係就唔夠clean
即係我上面講嘅結論
根本冇
另外三件感覺上好似到咗頂咁
叻心理質素都ok嘅
睇下可唔可以再穩定啲
另外兩件就直頭差
和牛上年年尾有個訪問都講到明
想升大牛而唔係跟康打,同埋話如果和牛有其他位康打都會放佢走

分分鐘和牛依家26年傾向繼續留牛多於跟康打去AM
叻俾馬戲團咁撚法都未喺pit 畫冬甩就雉比心理質素超班啦
明明22年新例就係想可以做close wheel racing而家反而啲亂流又出返嚟 唔明FIA冇govern咁勁
就知佢*
盲打筆劃揀錯字
個個都會想盡辦法搵空位
睇下啲尾翼架架都同22年差別好大
好正常
除非啲例要定得再死啲先得
但我認為佢去AM應該對自己嘅個人利益有利啲
大牛只要喇叭人係度,就算入到去都會撚到佢飛起...
除非喇叭人啲仔女出聲唔比老豆撚和牛

Anyway 呢個有無人貼咗出嚟?
https://twitter.com/HondaRacingGLB/status/1772907703267905923?t=0bt8SisVjtzkcS8xY7BCzA&s=19
叻唔好咁聽話就真,要自己call下
RBPT新PU係咪要自煮燃發?
點搞得掂
冇阿氣部佢上大牛 yuki應該好痛苦
開架西車痛苦入Q3 然後比人笑慢max0.6秒
正賽架車setting個feel同星期6唔同左
壓力大到
Max 真係another level, 慢 0.2 0.3 都當合格
希望紅牛盡快回歸Honda
踢走Ford?
冼拿點解叫車神?你哋要知當年大家係靠體育世界同一年一次澳門大賽車先有車睇

冼拿係嬴澳門第一屆 F3 格蘭披治大賽,所以香港最多人識係佢同保魯斯

之後嬴三個世界冠軍,啲精華又成日播佢過頭片,所以咪叫車神

好多亞洲人都係靠睇澳門大賽車對車手有印象,之後上 F1 就覺得好勁

舊時F1邊有咁多分析呢樣個樣,啲畫面連計時都冇,只係大家覺得佢哋搵命搏所以好祟拜佢哋

97年後 Star TV 成個亞洲直播,畫面靚左,跟手亞洲開始多左分站,成個F1 風氣先形成

你哋而家好幸福架啦,當年要睇F1 野就要去 page one 睇 F1 Racing, 一個月一本,同埋 Auto sport weekly , 窮學生冇錢買(成舊水一本)只可以去打書釘
Niki Lauda 真係相距太遠冇人睇過
Prost 大家叫佢博士,佢個人成個 style 冇咩 passion 吸引唔到人

文素呢啲又無咩精彩鏡頭

重有一個原因,當年冼拿揸架紅色老麥加萬寶路貼紙,實在太靚太吸引目光
carlos wdc

搵唔到Google係咪剷撚咗
Max唔係最拿揸 但都係差
睇返佢頭幾年先啦清 重危險過今站大頭
係好彩之後有啲改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞