[F1 is a joke] F1 2024 澳洲站 賽後討論區 2

1001 回覆
3 Like 11 Dislike
加油iwasa
希望喺Super Fomula有好表現
主席既rb20參考價值只係架車實際幾快 仲要佢都有damage 佢代表唔到max
睇留言笑死
個個都話1-4 2023
唔知幾多曲直
佢好似仲矮過和牛
二娃耍高啲
係喎佢166
全日本陣容
碎片衰性格
四萬贏性格
氣:
下場四慢應該炒車㗎啦 博士最後通碟實push over the limit
🏍️🇵🇹 The most random moment of the weekend occurred at the Portuguese Moto GP.

🏁 Mourinho was invited to take the checkered flag and the race winner, Spanish Jorge Martin, celebrated like Cristiano Ronaldo.

Incredible 😂

寫係,但我覺得二娃耍唔似有166
上兩場佢正正常常都輕鬆P2
架車仲係贏晒啦
今場唔好彩兩架都壞啫

每一個max的隊友都係...流落異鄉
主席算命硬
成日話炒主席
仲係笑到最後
連登仔繼續燈,主席一日都有車揸
岩岩去訂 gravel 鋪地先諗起

gravel 唔可以太深,特別係高速彎,一食轆就好似下面咁

https://youtu.be/duh114_Wc_c?si=LgZ-vbrnR4uUTI61

但 gravel 係防止班友偷位最好方法,入左去輕則爛軚,爛底盤,泊車,或者撞牆石仔彈起架車,完全減唔到速架,所以十幾年前有研究話 gravel trap 危險,歐洲好多都取消左改用 sausage kerb 了
主席危險期暫時過咗
唔心雄唔大炒max未走就可以永續
除非垃利勃起
但Sausage kerb又係好多弊病
某程度上,放 gravel / sausage kerb 既位就係唔想你入去拎著數

掉轉講,如果個位唔係 gravel / sausage kerb 而係幅牆,你唔會撞入去啦,所以上呢啲位中伏都係罰則之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞