MPF強積金掃盲/ 表現討論 (6)

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
其實計番個滙率唔係升好多
用番美元結算 2024年上半年日經升幅仲少過恒指
匯豐app開咗個人mpf戶口成個星期仲係冇聲氣, 有啲擔心..
諗住開HSBC SVC戶口,要HKID card既certified true copy,即係要去分行搞…
個職員要有牌先可以補你搞,要約時間唔可以walk in…
講過好多次..開大貓最好係約專員, 不過而家分行銀行埋陷家剷唔借地方, 要好似搞手機轉台咁企街簽
咁仆街,睇嚟佢真係唔休做

幾年前勁好招呼
鬼咩,成45分鐘一個time slot。舊客填張form駛乜咁耐,預埋sell野既時間

仲要星期六係冇「專員」返工,要人平日抽時間過去。我講明係lunch time過去,內心os係唔好sell野哂時間
我HSBC係P客,叫做book到係分行搞
強積金同銀行2邊黎,邊度會有人sell野
之前仲可以去分行涼冷氣果時一次都冇比人sell過
其實佢有冇網頁版? 唔想為佢裝多一個垃圾app
其實禮拜六係會有time slot嘅,不過唔係間間有,變左你要就佢返邊間或就佢邊個禮拜六返先約
有。不過佢叫你唔好申請
竟然
睇10年
永明北美出左只有兩年,但係真係唔差。
有無人係明知管理費貴過平均水平,但因為高回報所以照買嗰隻基金?
上年6月5日出, 何來2年?
想問依家係點樣將自己啲強姦金整合?
搵接收間公司處理
仲係AIA最好?政府新出個app係咪冇用
想問下返新工未知咩保險公司係咪填左核心先, 之後再轉
樓主想請問下而家北美MPF 好唔好轉去保守套現左賺左個d先?(因為好似太高)
另外,請問而家開始月供ETF VOO / SVC 會唔會太高?
你無拎到資料連有乜基金揀都唔知就要填
正常唔係簽約即埸填埋form咩, 邊有時間睇
幾份工都係一兩個星期內落返人事部就ok
bct積金之選呀定bct景順呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞