Nikon 討論/貼圖區 (27) Nikon收購RED

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Tg傾?
留tg
@haloo8888
85係FF鏡,影人的。其實我有部z72, 唔想買apsc鏡

插落apsc又可以當長焦用,影吓啲花又得。
想問...
本頻道即日起暫停所有有關N 品牌之產品及資訊之所有評論及報導

依支Z mount算唔算同Z mount有關?
https://www.youtube.com/watch?v=UqRVmDnhsQI&ab_channel=%E6%98%A0%E7%95%AB%E8%A3%BD%E4%BD%9C%E7%A4%BESP
口嫌身體直
唔係原廠鏡,唔計
請教下zf對三角扣拆唔拆到?
已經拆咗
佢講咗「Z9」
雖然係細update但咁多機都有都幾勁
咁多負皮
依度睇嚟好多SP粉
個負皮是因為豆豉眼段片咋
負皮條片咋
sp咁weak,搵膠紙遮住nikon個logo嘛
可能當咗係成日陰啲陰啲提SP班友.
sp同佢fans有自己地方圍爐應該就唔睇我地post
搭單問下有咩攝影youtuber 好睇?
新手入坑想學多d野
最近睇我都ok呀 d 片都幾好睇
除咗Chris Niccolls 其他唔使睇
我睇開Links tv,睇完心身都好舒服
係links啲片係好睇,
但唔好學佢咁操部機就得
E to Z嘅adapter 轉完其實有原生mount 既幾多成速度,準確?
諗咗一陣,終於入咗支100-400
由於用緊zfc機身冇防震,所以去到400mm手持嘅話係有少少難用

嚟緊可能就要諗吓換機⋯始終有機身防震就好用好多。上過showroom試過Z8,對我嚟講好似太大部⋯
唔知如果有Z7iii嘅話對焦方面會唔會同z8、zf睇齊呢?
要打雀不如買Z8 好過等一部虛無縹緲嘅Z7iii

雖然大部 但性能無可挑剔 bird detect好實用

Z7iii目前完全冇rumours
出唔出都係一個問號
就算出左都係賣而家A7R5個價錢
睇緊佢追櫻花條片

佢搵嗰啲景小眾但好睇

日本真係好乾淨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞