Nikon 討論/貼圖區 (27) Nikon收購RED

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Z6都起碼仲有陣味會有z6iii,Z7ii係咪唔會有後繼機
當初又話評測要持平,但原來唔鐘意就攻擊。

自己得罪人,都要懶落Nikon 到,擺明想標籤。
Z73會唔會變成低配置版嘅Z8
好想Sigma 將支35F2 Contemporary出Z mount
真係好夾ZF
同以前z6用差一倍有多
35.8S啦
不了 用緊福仔35F2 APO M mount + tzm02
無人問你用緊乜只係sigma 不如用返35.8s, 多9餘
咁多位巴打
有無z70200持有人可以講下個畫質係咪正到可以抵返個重量同長度
有閒錢想課一支長少少嘅,見佢體積重量同支1848好接近(知道光圈同埋兩支“用途”有分别), 如果70200唔係話畫質正到天花板咁我可能諗1848 for cover多一倍range看門口
求推坑/屌醒
另外唔諗180600個d,見sample都鬆鬆地
利申z7ii業餘愛好者
三家之中畫質最強
用落感覺,除咗200mm 對比其他焦soft dddd
其他焦距sharpness同色散表現無敵
色散表現勁到大癲
完全見唔到色散

但係散景表現就一般般 有旋焦
影女條女都問個background咁旋嘅
唔該巴打
旋轉散景收返級光圈應該會好好多?
想問下有冇消息28400幾時出
2.8夠用嗎
有沒有勇者試 ZF 配 135 1.8 支圓神
暫時z mount影銀河最佳選擇 z20 1.8同z14-24 2.8
點解Zf配138 1.8係勇者?
膠攝話要搵律師,有冇人知發生咩事?
支鏡貴sorry 窮撚世界係咁
如果有小小黑
應該買多支1848
定係換小黑Z
好似話有個page
一開始仲要講咩團結youtube界廣東話攝影channel
點知佢自己轉個頭搞小圈子又搞尻人
呢陣味已經陣左成年,我dllm nikon捨得出未
Z72冇乜唔好
係爭個反mon
我不嬲覺得機身可以買平啲,鏡就要買貴啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞