Nikon 討論/貼圖區 (27) Nikon收購RED

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
市場細還市場細
但廣東話 youtube 比你 sub 晒所有 channel - 係所有
全日一路開住播都播唔到 18 個鐘
其實何來競爭呢,根本唔存在你睇 A channel = 唔會睇 B Channel
呢個本身就係偽名題,佢自己睇唔開 + 佢自己 d 飛機 group 吹棒到佢曉飛
佢若果之後淨係識得 please 自己的 group 友最後只會越做越縮
老老實實呢次個廢老leo7好多另一面小學雞 呀廢老自認黑社會又話打人乜乜77 港版超派咁
單反開始一直用N記 中間有用minolta
之後罪大nex/A系單反/最終出A7就轉晒過去
情意結之外 Nikon機身上手始終岩手形札實D
唔講menu呢方面Sony無得比 話晒做左幾十年相機
佢次次都係攪鳩完人地扮受害者
然後班信徒就會出動踩場屌對家
然後被block 又再圍爐屌
你堂堂大台YouTuber 同個網民泥漿摔角
你覺得廢老柒啲係假設佢哋嘅條件對等
事實上佢哋嘅身份都唔對等
SP班信徒唔on99
阿sp出個po就秒信
即刻話人恐嚇乜乜柒柒
SP 無聊到照抄Leo 條片 恥笑Leo 比信徒打飛機
點知傳返當時人度
Leo 反擊,SP 就潛水等信徒做野
淨係識欺善怕惡,欺負弱者
又要挑機撩鳩人,又唔玩得
正宗又要威又要戴頭盔
人格卑劣

係型就宣佈完唔試N 就真係完全唔出N 片
依家我淨係見到 酸到一個點的葡萄
影相新手發問
因為去旅行同想學吓影相 培養嗜好啦
就添置左部
zf+40mm
然後再上網參考鏡頭
想問如果覺得焦段唔足夠
係咪再買支24-120會抵玩啲
24-120好嘢嚟,好多題材都適合
想再抵玩啲可以揀24-70 f/4
一樣新手,不過我買24-200
24120幾好 萬用鏡
去旅行焦段去到120夠用
又恆定光圈
對比2470又冇犧牲畫質
Size唔算大好多
唯一係價錢貴啲

你有支40 f2可以cover到你夜晚
始終24120 f4
暫時考慮會添置
24-120 f4
14-24 f2.8

咁應該焦段上都足夠嘗試吧
大眾化嚟講叫足夠啦
始終冇標準答案 你個人感受先係最正確
建議你入咗支24120先
玩吓睇吓自己鍾意啲咩焦段
同埋之後想要嘅lens會想wide啲定tele啲 先再買其他鏡
24120入面嘅焦段都可以留意吓自己比較鍾意邊一個焦段
之後考慮入啲定焦鏡玩
Zoom lens同定焦鏡相比 玩起上嚟又係唔同嘅感覺
特別喺構圖使用方面
之前去歐洲一個月 都係帶呢兩支
24120係好值得買 95% d相都係用佢
1424就可入可唔入 睇自己筆直,或者入支20mm 1.8大光圈彌補24120夜晚唔夠用情況
Tarmon 支28-75 2.8 點睇
14-30 f4
買部FM2襯衫唔好
貪ZF重定點

真係好靚仔
唔出片其實冇人care
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞