萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

821 回覆
25 Like 1 Dislike
出到咁重鑊氣 好難滿意
肯出有鬼用都未tune好就推出街

60708090分咁多嚟把鬼
萬記啲車通常出到款美第三版facelift先係最好買
因為北美班SUV客真係買鞋咁去買SUV或Crossover。要揀啱size咁。
你睇下兩間泡菜廠堆SUV/crossover真係出好多唔同size搶市場。
雙田都一於照跟,所以有Rav4之餘都重要推CorollaCross同YarisCross。
有Highlander又要再出多部大少少既GrandHighlander。
豐田有本錢跟
但萬記冇
加上我覺得佢自己都唔知想點
你講嘅例子人地都叫有分別
萬記果堆數字重疊架喎
唔只係北美, 全球大部人都係見SUV就買
極端講係車廠求其拎一舊野話佢係SUV再mark up都會有咁上下銷量
你估個個都係覺得zoom zoom先落訂咩

共用platform冇咩問題, 大如VW成條產品線都係果幾部engine果幾舊波箱果套底盤技術得罪講句全部都係變種golf
連Benz都係部部車比兩舊mon你睇 套dashboard一鬼樣

細廠copy and paste車係無可厚非
森林人就係變大版XV
三菱得堆只有平係賣點既Crossover

萬事得咁樣出複製人唔係唔得
係出得黎有bug令顧客唔開心
香港bose 好似標配
最後簡左CX30 i plus
多謝咁多位師兄
求救 岩岩買左架2013 mx5
發覺司機位keyless 解唔到鎖 亦都鎖唔到車
但乘客位同尾箱都無問題
2條匙都係咁
係邊樣野出問題?
咁應該係司機位車門有connection 問題或sensor malfunction
小弟想請教各位巴打
因為黎緊打算換偈油
而小弟係P牌新手第一次換
想問一下邊隻牌子會推薦?

利申: 揸緊CX-5 2013 2.0
用左n年Mobil1
新手想問條呔闊咗1cm 係咪連埋條鈴都要換
拎左新車就去換條Yokohama ae61
最緊要夠靜
我都係 mobil 1
雖然用AFE
揸夠10K 先換
1cm唔洗
唔該巴打
通常咁樣要去整貴唔費?大概幾錢
返dealer就貴
普通車房應該ok
唔該師兄
最得揀咗金裝mobil 1
北美揸緊CX 50
揸左幾日 仲未好慣 架車好撚闊
成日要睇鏡就下個車身位置

香港揸開Mazda 3 原來真係好靈活 以前唔覺
琴日洗完車,今日個電鏡開唔盡kick kick 下,要手動郁少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞