萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

820 回覆
25 Like 1 Dislike
開頭好介意油耗,後尾諗通左
揸得2.5就唔好介意

Btw 點解你地講L/100km 多?
我架車default 係km/L,又唔覺有得轉單位
有得轉架
印象中唔係setting, 係喺information度
我自己覺得Km/L係fuel economy/efficiency
L/100km 係fuel consumption
加拿大d 官網數據係寫L/100km 。
架車個顯示都係咁。
BTW 多唔多野整
養左4年,真係無嘢壞淨係換啲正常消耗品,上手車主就返廠換過門柄sensor, 之後都無嘢壞,mazda多嘢整真係唔知邊度傳出嚟
有請CX60苦主出嚟解釋下
唔好咁啦舊嗰批真係無事嘛點會估到佢一轉新嘢就出事
2015年Made in Japan MX-5 NC3 daily 棍車主表示真係冇野整過。
連全車內外全部燈泡都重係出廠時既燈泡
2015仲係NC咩
北美2016年尾2017先轉ND
師兄你最後trade in咗幾多錢?
門sensor通病黎
翻廠免費換左
mazda多嘢整係以前Ford年代嘅問題嚟 Skyactiv後就冇乜嘢

新車好似柒返
一扮上菜就出事
今日係商場見到cx60 銀灰色 勁靚
銀灰 啡座 就更正
5日後公布CX-80 (6座, 窄車體, 短過CX-70)

CX5好似就黎大改款
Yay 連CX5都陣亡 全線recall
個頭燈同CX60差唔多款 不過係流傳 btw Mazda 應該好注重CX5 話哂一款養全家
CX5小改款轉左頭燈都已經會壞
唔好對Mazda任何更新有期望
Anything that can go wrong will go wrong
有無人知Mazda 2 1.3 1.5 油耗幾多?
多唔多野整?

想買架 2 1.3

見16 17 年都係3萬左右
想問Biante保養維修麻唔麻煩?
同埋食唔食油?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞