萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

822 回覆
25 Like 1 Dislike
真係
諗都唔諗拒絕咗
哪有錢

唔係驚個底生鏽
係驚引擎蓋嗰啲點點生鏽

我嗰架好彩仲係日本製

個dealer sales同我講話而家墨西哥製嗰啲差好多
你turbo喎 有MIJ咩
流傳係話墨西哥出產容易有異音

係呀
加拿大舊嗰啲mazda 3好似仲係日本製
新嗰啲就唔知lu
Ceramic coat自己洗完車自己抹都得啦
我架MX5 Dealer quote $1,295AUD,淨做Exterior,如果做埋Interior要$1,900
出去揾師傅搞$550AUD包囇,仲講明經Dealer外判啲job佢哋多數好求其。
直接揾佢哋做QC會認真好多,因為係自己個Reputation
行左幾日m road已經比石仔彈花左個頭冚
諗緊買唔買支筆油翻佢算
諗緊新車mazda3 hatchback
但見大家評價都係車漆薄好易花
我渣果D路又成日有石仔
包PPF擋唔擋到?
PPF擋到, ceramic 擋唔到
缺點係貴 就算只包hood都咁上下肉赤

一架買餸車你拎去包
下手都唔識欣賞你有幾啺車
有冇巴打日常渣車會玩下撥片轉波?
除左上落山,日常好似無咩用咁
有時爬頭可以用,啪低一格先比油,比起大腳kick down感覺無咁chok, 乘客都舒服啲
P揸cx5唔覺有咩特別,呢度都大把巴打p 揸mazda6
睇你有冇技術,係咪小心,冇料揸細車一樣hi 花碰撞

Suv 坐高咗易睇啲,係大架d,泊車難少少啫
Mazda3坐低咗速度感高啲,可能揸得緊張好多
Cx5得4.5m多少少 中型房車都長過佢
只不過睇落高大 其實一啲都唔難揸
cx5 算短 泊車幾易
我以前渣 accord es250 變左cx5
舒服好多 呢個尺寸cx5算靈活
去錦田搵?
打去宏益 訂
其實咩人會買依啲貼牌車
貼牌車唔一定代表唔賣得
Isuzu D-max 貼牌變做 Mazda BT-50有人買
分grade分得有差異性就唔會冇人買

問題主要係中國市場咁白熱化經常要打降價戰
原廠一降售價咁貼牌既就冇人會買
有冇師兄試過著咗黃色p燈 一切操作正常淨係用唔到autohold 有冇熟手萬事得車房 2021 cx5 core
就如跌錢燈所講你個電子手制壞左
電子手制有個摩打卡住個轆
建議盡快去check 手制壞左揸車唔太好

宏益過左保啦咩?
我冇繼續保養 係咪當冇保? 之前問左宏益單項檢查要1980 驚整完會天價
有幾年保
我部19年3仔仲有一個月過保
https://www.youtube.com/watch?v=nBvqi3QanOI

中國造既EZ-6 應該會去歐洲, 應該有右軚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞