萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
北美市場就係咁
間間廠都係咁出suv/crossover
Toyota: Yaris cross/CH-R -> Corolla cross -> Rav4 -> Highlander -> Grand Highlander -> 4Runner -> Land Cruiser

Honda: HR-V -> CR-V -> Prologue Passport -> Pilot

重有兩間泡菜廠都係n部 Suv

賣鞋咁俾人半碼半碼咁揀
我想佢可以俾人揀turbo版可以唔要天窗
有2000揀2000
Mazda tuning偏柔,有大買大啦
1500cc拉高轉幾好聲
相對上有聲冇畫
未到紅線都唔算高啦
各位師兄請問有無車房做補油噴油推薦
萬分感謝
P牌仔想出架suv
睇中cx30但28car無乜盤
Cx3會唔會內籠太細?
多數1-2人
好間唔中車下四大長老
cx5
去九龍灣睇實物啦
人地講乜都冇用,我睇左好耐YT,但唔實際坐入去都唔知幾窄幾闊
你唔想比班老野嫌三嫌四就諗番架正正常常 size 嘅SUV
2.5或以上先有feel 2.0或者以下代步算啦
後座坐到人既:CX-5 、CX-50、CX-60、CX-70、CX-90 、Mazda5、Mazda8

其餘後座都唔太啱成年人坐
除非四大長老係黃一山或曾志偉身型
外國新牌仔報到 買左架二手MX-5週末交車
ND?
RF 2.0
幾錢?
諗緊出部2024 MAZDA3 HATCH, g20 TOURING VS G25 EVOLVE SP

https://www.mazda.com.au/compare/?cars=Mazda3,Mazda3&modelCodeOne=300QAH5G25ESP&modelCodeTwo=300QAH5G20T

其實分別都係2.5l 4-cyl petrol 同2.0l,反正我都會畀錢加
Driver Monitoring
360° view monitor
Front Cross Traffic Alert (FCTA)
Cruising & Traffic Support (CTS)
Front Parking Sensors
10.25 inch widescreen colour display

大家會點簡,呢到係咪咁大分別
MAXIMUM POWER
139kW
114kW
MAXIMUM TORQUE
252Nm
200Nm
我都諗緊cx3定Mazda 3 hatchback
簡單講下兩者除左副engine有咩分別
G20 Touring | G25 Evolve SP
灰色軨 | 黑色軨
皮椅 | 布椅
軚盤, start制, 手套箱銀色加飾 | 無加飾
手套箱內絨毛 | -
兩者都有adcvanced keyless entry, driver power seat
唔該師兄 咁即係都係快同慢 因為呢邊個價佢地個starting price一樣咁不如要副勁小小既engine好過
以前touring平一千左右
舊年加價果陣Evolve SP加得少過Touring
我就建議G25 Evolve SP + Vision Package

我禁完個compare都發覺咁樣好似最抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞