萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

822 回覆
25 Like 1 Dislike
唔好睇片 睇佢description 文字說明 我覺得佢條片唔係講得好清楚
唔係一開始熄車就hold M-, 之後著返車就推M+咩我有推M+呀
1. P波著車 之後踩死刹車
2. 啪落N波 熄車 繼續踩死刹車
3. N波 啪去M- Hold住5秒以上 同時著車 繼續踩死刹車
4.啪去N波 著車 繼續踩死刹車
5. 啪去M+ Hold住5秒以上 繼續踩死刹車
6. 再啪去M- Hold住5秒以上 繼續踩死刹車
7. 你應該會Feel到架車打尿震 同時可以鬆刹車

如果都係唔得就冇計
頂佢文字同條片做嘅嘢唔同嘅聽日再試下先
有唔同咩

我係跟片嘅
佢臨尾好似無話要推多次M-定我睇漏左
其實有 佢最尾話Move forward詳情睇樓上
有講move it forward 但講左manual upshift
不過影住個dash M2去M1
一開頭我都有啲亂
成功了
感謝
屌我以為佢叫我鬆手M+鬆手咪forward 囉
條片弱智 上面日本仔清淅好多
試下車機轉去接收AUX/藍芽mode先熄車。
下次著車就唔會開收音機
幾錢埋單
玻璃,我尋日做埋Window Tint都掙扎咗陣。
問過幾間Tinting,一半話做後窗冇問題,一半就話唔建議做。最後都係決定做埋。
睇YouTube 都係話Source List 轉Bluetooth Mode,下次試吓希望Work
連一年全保同 Window Tint (Ceramic),大約$57,700 AUD。
諗緊要唔要做埋Ceramic Coating,做Tinting個師傅收得好平,俾佢做Coating都係$550,相反Dealer夠膽死Quote我2,800
Stealership不嬲收到貴一貴
你個state比tint尾窗架咩...我個state唔比tint擋風窗前座可tint少少後座可tint多多

只係3仔已經夠暗唔會再暗
要tint都係求ceramic tint擋熱
成日見到啲人前後座都黑過黑撚大哥
唔明點解咁都無人捉
我主要都係為隔熱,所以Tint咗 Legally permit 嘅35%,後窗都得。利伸唔鍾意太黑,嫌阻住睇鏡同風景
原來NT QLD WA最鬆

不過聽講ceramic coating唔駛靠暗黎擋IR
唔駛tint到黑一黑都隔到熱
Window tint last forever,ceramic coating過一排就會fade out
呢個師傅話勤力洗車打蠟嘅話可以last 5年。其他師傅有啲就話last得半年至2年,個range大到冇乜參考價值
美國都係咁 我果邊明明只可以35%
但成日見到黑蚊蚊嘅前座窗
打左講緊ceramic tint
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞