萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

816 回覆
25 Like 1 Dislike
唔係好識
咁係睇你想要Sedan定SUV
普通日本車保養
係喎 睇完最多裝225
fb型d 但suv後座好坐d
好難揀
你唔係成日車人嘅話,揀部自己鍾意嘅樣
話知後面坐到隻狗咁
真係好似得
起步爽左
1,2波會高少少轉數先轉波
https://youtu.be/KH8yU9gc9IE

請問有冇人有start push amber flash 嘅問題?

換大電,匙電都係咁

邊度有得check 換start push,非原廠
1. 最好check吓
2. 你踩到一半定住係一個轉數?咁緊係唔會再上。一野大力就會kick down升轉數上去
3貴你一倍嘅歐洲車都無得較你上手揸堂軚有聲,應該揸得好粗,避震軟唔奇。比錢換。
CX5 sports 版 香港沒左Bose音響?
我都有 不過好似係冷氣出風口傳出黎
個頻率係一致性 「達 達達」
step3 hold住m- brake禁著車唔會著偈?
我睇架仔條片淨係著電定係佢鬆左brake禁?
step4先會真係著車
成功左了
睇完上面巴打文字版先明最尾要推多野
打尿震個下有啲驚
Step1到7都踩緊個brake
好 thx
今日解決左 原來係我張椅d羅絲鬆左 因為有次行獅隧中到路陷 再之後就發出聲響
有冇巴打知
行車時 例如車場過壆,底擔有明顯啲 「咦咦聲」
係咩事
係咪又要放低銀包
我依排乘客位行爛路嗰陣都噠噠聲好撚煩又搵唔到邊度響又唔係每次都響
我乘客位 60 kmh 多左洪洪聲又係唔知邊度出黎
無事就理鳩得佢
想問吓各位師兄,mazda3 2014年車 行左6萬使唔使換波箱油?
上網搵過正常50,000左右要換一次,但有啲人又話原裝唔使換,轉咗反而有嘢整
我就換左
實有人同你講唔使信 mazda 唔怕
問題係 lifetime ATF 唔係得 mazda 一間
ZF 都同你講 ATF 係必定要換
可能鄧鬆到張椅羅絲睇睇
我都換左 波波順 60000換
似係下面抽線嘅聲
之前番dealer整個張凳 之後下面抽野亂到七彩
6萬咪岩岩夠鐘換囉 唔算遲

岩岩睇到有人部cx5 5年就揸咗廿幾萬miles都冇換過
睇你囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞