萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
C class 買唔買到
MX5 長青款 咁多年都咁襟睇 有收藏價值 樣又靚
唔係個個咁捨得比60萬大元 仲要開多個車位養佢係真
我指香港連3系個d 都平過mx5,對比起美國最平部mx5 賣兩萬八美金3系最平都四萬四
而且唔使點整
係 佢副波箱勤換油 做足基本保養 根本無敵
想換波箱油 出面大約幾錢到 ?
求教 我好鍾意Mazda3 Hatchback, 但黎緊小朋友出世的話係唔係揀番MPV/wagon會明智啲
有無過來人可以分享下馬3車初生嬰兒既經驗
冇b但唔建議有小朋友既家庭用Mazda3 Hatchback
可以考慮下房車版

Mazda 3 天花板係跑格黑色
莫講小朋友, 大人都覺得黑
你都知黑絲會瘦腳, 黑天花直頭係會覺得窄

Hatchback後座一條大C柱窗整到咁細
到小朋友2-3歲識行下路識自己坐定定
窗外風景咩都睇唔到
難聽講句, 師兄你揸開囚車?

房車版以上問題冇咁嚴重
而本身係好好既車, 好多插bb椅位

一個B就Cx5
兩個嘅話要再換
後座坐人如何
Hatchback / Sedan 都不太理想。
忍唔住都係換咗CX70 PHEV做白老鼠
揸左兩日感覺良好
聽日去路trip睇吓會點
勇者大無謂
2個可以過隔離post,諗7人車

Cx70應該已經解決左好多cx60問題
本身揸開大車?睇位會唔會好難
想出inline 6但車房入唔倒
美國喺街就算見到嘅都係Phev
好似冇咩人想要部inline 6
有免稅額個個狗衝phev
人在福岡
發現都唔少Mazda
最常見應該係Mazda2
部phev 仲快過inline6
重有啲Mazda k car

CX-5九州都見唔少
之前揸緊CX5
有360鏡,睇位無難度
大把車入唔到車房
馬力inline 6大啲,但起圍就應該PHEV快啲
但係加拿大PHEV top trim就係爭啲野,最緊要係無咗隻12寸touch screen,要齊設備料就要揀返inline 6 top trim。
美國PHEV會多一個trim同inline 6睇齊。加拿大Mazda唔知做咩9….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞