萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

820 回覆
25 Like 1 Dislike
Highway 多 平時車兩個 一個月可能車一兩日兩老咁 衣家渣緊 Corolla 2012
新款3仔同cx30原裝個喇叭大部分人都話好
個bose除左你聽動次動次唔多需要
你aftermarket買個Bose logo痴返上去都呃到人
即係你覺得1.5 都夠?
會唔會渣落其實同 Corolla 差唔多
我有時要cut 入 highway 覺得好力不從心
2.0啦
有得揀2.5揀2.5重好添
馬牌uc7
唔係掛
冇Bose果d味精setting應該差好遠架喎
Bose低音太重中高音薄冇得較EQ
個油門想踩油唔踢波都難
2.5架車話去就去 唔會lag 唔會某個轉數突然推背唔會突然扯高轉
順住順住就110匯合 覺得算係refined
木耳我唔識分
真係差好遠?
我都唔識分
淨係覺得味精setting夠震夠大聲
個Bose真係好震 你鐘意聽到呯呯聲必選Bose
反而唔太岩我口味要將bass較到-1
2.5必定係水貨同埋city traffic用好食油
一般2.0足夠用
1.5我覺得未必會話冇安全感
你估下下同人賽跑咩 有心既分分鐘法拉雀都放你星
我+5

不過最味精係Bose Centerpoint
好多人都話唔鐘意
但我覺得幾啱聽
唔係同人鬥啦
係上長命斜時好 "呢hea"
架CX-5 Turbo重有一年完lease,揸左呢個馬力返唔到轉頭,完lease諗住出CX-70PHEV,有無師兄揸緊CX-90,覺得點?
24年Mazda 3 Fastback 25萬值唔值買,感覺好似冇upgrade過咁,連個mon都係8.8吋
千祈唔好
諗都唔好諗
去Reddit睇下
日日都有engine malfunction嘅post
至少6個recalls
係諗都等多年睇定啲先
仲話學人走lexus路線
架cx60都係比唔上cx9
Cx70/90都係同一套野
千祈唔好諗住
價錢上係走緊

加上架Cx70 就咁cut走第三排乜都冇變
會唔會hae咗啲
並實我又真係想要CX90size 嘅5座hybrid SUV
勁無誠意
60/70/90同一個樣 同一個籠…
睇成佢80都係
萬記真陰公
今時今日重肯出直六引擎+FR盤既車都重係要俾客話冇誠意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞