萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

817 回覆
25 Like 1 Dislike
搵唔到咩地方冇問題
總係有種印象本田有空間係因為薄皮
本田: 令內籠變大既魔法
萬事得: 令內籠變細既魔法

前DOUBLE WISHBONE, 後多連杆
直六三百四匹+ hybrid.
波箱1, 2 波唔順架架BMW 都係咁...
三排都有冷氣, 後排坐到成年人...
五人坐, 尾箱可以放多行理....
有Active Safety...

係無錢搞空氣避震...
https://www.reddit.com/r/mazda/comments/1ber14f/disappointing_cx90/

估唔到出咁多車... (利申鍵盤車神)
即係遦MAZDA 打手都中伏?

佢勁推MAZDA....

https://www.youtube.com/watch?v=bEr6VM3MXo0
睇spec係好撚正 現實好骨感

Mazda自己唔熟既野炒埋一碟
太新可以原諒

原諒唔到係基本野出事
CX-60之前有個問題竟然係閂門聲聽落好膠
如果所有Quality問題整番哂
架車完完全全係超值

日本仔唔中意天窗....
跟歐洲人風一出天窗即出事...
依條click bait友唔好睇咁多啦
我覺得似係佢都中左伏....
都其實已經唔關個天窗事

So far架車已經有5 recalls
部車係咁出engine malfunction,hybrid system malfunction
最過癮嘅係用remote start都會出engine malfunction

Steering system
Active safety system
Powertrain
Suspension

以上只不過係大recall
仲有無數TSB

字面上係好美好,但世事真係冇咁美好喇
唔知涯唔涯得住....
終於明白點解香港人, 台灣人, 日本人, 美國人都覺得大陸造車一定會失敗...

原來MAZDA 搞到咁樣...
CX90 made in Japan
我講緊個堆大陸車呀, 好多台灣仔都罵一定好多問題, 無可能造到.... 因為日本人搞CX90 都搞成咁... 中國人點會好過日本人...
想問下個app咩名
Thanks
Fuel Record,簡單好用
我好想trade左部60
但又唔見一大截
CX-50後座舒服過CX-5
早賣早享受?
認同
一早blacklist左佢channel
住日本糾結緊CX-60定CX-5
上面喊咁口想賣CX60
有冇d咩 lemon law迫佢買番架車
唔識呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞