萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

819 回覆
25 Like 1 Dislike
美國有d state可以唔掛唔知前定後車牌, 好癲
Ceramic Tint真心推薦,師傅用射燈做Demo射落傳統同Ceramic 膠片,Ceramic個隔熱效果真係超明顯
但你部係開蓮車
要隔熱做咩
tinted Miata
btw 有錢既可以做車頭膜 個paint好易chip
不過你白色未必咁易chip+睇唔出
咁都唔係下下開篷嘅
呢度夏天太陽超猛,熱起上嚟4X度,果啲日子冇可能開篷啦。粗略計一年有6-7成時間可以開篷啦
恭喜
大把電輪賤種連車牌都黑埋睇都睇唔睇
巴打你喺VIC?係咪做埋前擋Ceramic Tint
想問下大概幾錢
NSW,印象中法例規定唔可以Tint前擋,所有州都唔得。兩側同後窗嘅規定參考上圖。
整咗$400,好似叫Ceramic Pro。
最左邊擰到盡
返水試下先
尋日都有擰過但好似無水
唔知會唔會塞左
佢流出黎 好似瀨尿咁的
岩岩我2018 cx-5 reset 好似真係smooth左咁
唔知心理定咩
我係1波 2波Smooth咗 冇以前咁Chok
其餘感覺唔大
新手求教
小弟2017 1.5 mazda3 買左2個月

1.感覺到扭左軚有啲「eat eat」聲

2.比油比到一半有啲卡住上唔到去,要大力啲比一下油先標到上去

3.避震偏弱,係咪可以調整軟硬度?

應該如何部署🙏🏻
我部NC做左
真心覺得值
得左
唔該哂巴打
巴打們知唔知一般保養有無揾邊間車房好?
同想換胎發現好難揾到條215 55 r18
利申:Cx-30
想換馬牌uc7 肽鋪叫我用235 50 r18
7J裝235 仲要同樣係50
係咪弱智
成功左喇你呢幾行字仲清楚過睇片
暫時揸左兩日,停車場低速一波上二波明顯順左好多,之前一上二波就chok到部車會彈前,其餘就覺得部車肯上高波好多,有啲路段溜車嘅時候感覺好去左
p牌諗緊買新車 mazda3 fb 定cx5好
想問下平前保養洗費貴唔貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞