萬事得Mazda 車主揮手區 (23)

820 回覆
25 Like 1 Dislike
係 新款2023打後都Wireless 其他就Wired
新牌 mazda3 hatchback/cx5 邊部好呢
預10萬內
睇你技術 cx5架車大 好難睇位
你考van 例外
視乎地區最低grade冇
唔好成日講咩大車難睇位啦
自己車揸一兩個禮拜咩位都熟哂啦
360cam好正
不過建議都係要自己睇位作準 撞柱就無謂
如果香港就近幾年都有 其他地方就唔知
岩岩打去問左車sales, 2024 真係cut撚左, 得返USB 插CAM..

買條依d, 直接喺鏡度拎電
同12V一樣熄車cut電
仲唔駛煩點收埋條線
永遠都應該學式冇cam情況下識睇自己部車啲位先,cam只係之後用嚟輔助

冇cam就泊唔到既話有cam都會好雞手鴨腳
新手買咗㗎2021 mazda3 hatchback 100週年紀念版

2.5T好驚到時整花
利申: 加拿大p牌
放心
好快就怕花
Mazda d油薄到
放心
好快就會花
Mazda d油薄到
100周年版係咪白色籠紅椅果部
果部野好sexy

p牌揸2.5T你唔驚咩
係呀
買嗰陣聽個dealer sales講好多人搶
跟住車都未睇就落咗訂先
最尾截咗另一個香港人糊
佢諗住嗰日睇完第二日朝頭早九點開門去落訂
跟住我嗰晚就畀咗張信用卡sales
同個sales見都冇見過

我買嗰陣都係貪佢有360 cam 同hud
我鍾意佢個紅色凳同埋黑白內籠皮
本身target 冇turbo 有360/hud版本mazda 3
不過嗰陣見佢平咁多就最尾買咗佢

到時收到車可能喺屋企同個車位附近練幾日先夠膽出門

而家研究緊車cam同埋嗰啲玻璃窗貼
嗰日去簽約見到架車個引擎蓋好似有幾粒畀石頭high親嘅點

係咪係dealer買支白色油漆筆畫下佢就ok
正常, 我地叫佢做chip
highway石仔打中個hood就會咁
層光油磨左救唔返的 用油漆筆奶兩筆呃自己扮睇唔到
(頭冚最前面果舊野其實係膠)
淨係驚佢生鏽
外觀已經唔care
個dealer係咁sell我加一層ceramic coat 計返港紙要8500蚊
4代mazda隻後窗細到根本睇唔到後面
真係要靠左右鏡同後cam
要做都唔好響stealership做
同埋你又唔係新車 而家先黎做

艱難大的確有生鏽問題不過通常係Ford年代既Mazda先嚴重
我唔清楚

同埋你架車應該係made in Maxico
咩都睇唔到
架車連望左鏡(右軚)都難過常人
極度依賴盲點偵測
咁好人
我個上手車主咩都冇
懷疑佢可能車cam都冇用
而家揀緊車cam諗緊使唔使裝埋後車cam
但係後車cam好似好難收埋啲線
我覺得望左右鏡還好啦
C柱就真係粗到癲
揸返另一部suv 真係兩個世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞