叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

956 回覆
4 Like 9 Dislike
我估佢一磁吸就以為係吸緊部iPhone,所以放電
都幾貴吓
488唔貴喇,本身諗住買日版anker240成9xx
xpower 240見到有人賣380
但xpowe唔夠膽用
非黑/白有隻 slimq,
我買左一隻紫色俾老婆。

不過冇行貨,官網訂,大陸出貨
用緊 Xpower 同款 (應該係同一代工廠)
我自己就用得好開心。

冇電流聲

六頭夠我用
(一個 A 頭叉手錶/一個 A頭叉 D 小電器,
四個 C 頭就電話 *N / ipad *2 / 電腦)
你認真定搞笑?尿袋叉唔到電腦 = 冇用?

先唔講叉電腦唔駛 100W,
就算俾到 100W 都係極速 draw 乾,10000 連一個鐘都頂唔到。
要睇電壓,電腦電池係計 12V (around 11.5左右)
正常尿袋係計 3.7V

你乘返 3 條數就差唔多
我係覺得冇用架
因為一黎容量太細二黎火數太細
我隻20000出100w都係頂到40分鐘咁大把
上個 post 提到 Philips Funcube,
有師兄話 ITFIT 都有同款,重要拍賣網有人賣緊

見個價合理就即刻鳩衝左

用後感:
轉插冇保險掣,
直接用 13 A 插上牆, 總係有 D 擔心遲 D 個 body 會跌出黎

稍為偏重/大,但尿袋連巿電 charger 呢個重量/大小絕對收貨

Philips 個官價正價偏貴,但如果 350 內的話我覺得價錢合理。

內置條 type C 線長度有 D 尷尬,長少少會好揸好多
有時會斷一兩秒
呢隻睇落好撚伏
旅行可換頭啲叉電器
想要拖線嗰種 係咪得EGO有
Pro mini可以,但係要自己換線
https://hk.momax.net/collections/flow-series/products/um55

有冇人知呢隻原形係咩
4C2A 120W 個樣改得幾靚
隻30W 1c1A?
65W 1C1A,主要係 notebook 出街用
買咗Ego條extend cord插Verbatim用到
如果2C1A就好
最後買咗Momax UM50 2C2A
我都150蚊收咗個嚟用 覺得麻麻地 但係都叫做對得住價錢嘅
想問下有冇類似呢種可摺疊三合一嘅叉電器推介
見QI2 技術出左,但市面上唔多見有QI2 magsafe尿袋,
有無巴打有推介,5000mah夠叉一部iphone15pm就夠
,貪5000應該夠薄同輕
英制3腳算好, 2腳插得仲唔穩
揀d 用powercord 款, 自己換線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞