叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

956 回覆
4 Like 9 Dislike
買旅行插咩
70w Gan $2xx
140w Gan 3 $4xx
咁者係有乜實際分別

只係想o係機場新幹線酒店 快叉倒個電話同個尿袋
好彩無買 淘隻紫米10000mah 30w算
再唔係就淘隻cuktech
紫米記得買粉紫色個隻版本,好似仲係三叔電池
Cuktech個隻好正,但太大碌
放係褲袋驚俾人誤會
我有隻cuktech 3c1a
用落正正常常
紋波好過belkin小小
A窿高過c窿dd
不過冇mfi
睇緊2c1a 15號電SE
好似都ok 而家仲有減價
無計,10號用4粒18650
SE版抵過舊款
而家好抵玩,買咗15號SE 同 10000mah 30w迷你版
呢隻好似唔錯,但而家周圍都見唔到有貨🤦‍♂️

其實係想問插着火牛用嗰款
尿袋黎
咁唔係尿袋嗰款大家有咩推薦
求其買QI2
其實而家都唔係好明QI 2 同埋聲稱話自己去到15W 嗰啲無線叉電有咩分別
其實係咪一樣㗎 除咗MagSafe 外
有啲話去到15w係for an機 誤導人
QI2就iphone都上到15w唔一定要官方magsafe
Boost charge pro
而家好似淨係得呢塊?
插濕電我自己就用Apple原廠,唔駛煩。
以前無線充電充所有機其實都係得7.5W,之後apple出咗magsafe,咁淨係得iphone12或以上既機先可以食到15W,咁依家Qi2出咗之後理論上所有機有支援Qi2無線充電既都可以上到15W,唔再係得apple有
用咗差唔多一個月,我買果陣600蚊
先講缺點,有過熱問題,係褲袋度用會feel到好熱,大約38-40度左右,跟住充完之後個尿袋散熱慢,要等大約10分鐘左右先會變到得返少少暖,再黎就係易甩,如果你個手機殼係冇支持無線充電,咁佢一定磁唔實,如果你係裸跑或者有支援無線充電既手機殼先會磁得實,但放係褲袋都幾易甩,你踎低起身,或者小跑,跳幾下咁都會甩,有時甩咗都唔覺,以為充緊電但其實冇充到電,仲有個尿袋都幾重手同埋好厚,充緊果陣玩手機手感唔係咁好,同埋邊玩邊充會超熱,冬天可以做埋暖包角色
跟住到優點,充電充得快,我用iphone 13pm,20幾%充1個鐘可以上到60幾70左右,無線充電黎講真係好快,跟住個尿袋可以當支架用,係食飯果陣可以動起部手機睇片,順便叉埋電

最後個尿袋唔知點解有時會充唔到電,唔知係我部手機問題定點,要重新開機先充到。個尿袋就咁摸個手感其實幾好,但同部手機啪埋一齊就唔係用得咁舒服,一定要兩隻手先可以玩到手機
垃圾綠聯
買5條,1年內壞3條
iPhone唔得姐
Samsung得喎
Me idog so sad
如果去旅行同平時返工用charge laptop,Belkin 140w 定係新出個200w 好1516中
梗係新啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞