叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

717 回覆
3 Like 7 Dislike
想請問各位師兄
有冇10000mah 嘅MagSafe 尿袋推薦?
睇左ego 隻尿袋好似俾人屌到仆街
Smartcoby trio
香港無
講ego即block
網上訂

完勝市面上既尿袋。
Size 20k既電量=市面上既10k 電量
利申: 用緊,差得好快
Ego係垃圾
無線叉墊係咪壽終正寢?
想長放台面又唔想要磁吸
見belkin都係得15w好撚慢
你指magsafe?
邊度買?
寄到嚟香港?
建議用番線
去日本順便買埋
好過用香港既垃圾ego
一般都係日本買番黎
香港炒到飛起
想問吓各位師兄,如果去旅行用嘅,係用8字頭供電個種叉電器,我換條 250v 3A 兩腳插去雲南用,無問題.

我想請問吓 如果係台灣,用同一個兩個插係咪唔work? 台灣 110v ,我係咪要買返個110v 既 8字 兩腳插 先得?

唔使,嗰個係耐壓值嘅意思
110v用250v ok
調返轉就可能有危險
師兄,你嘅意思係指,台灣110,我插250,佢都唔會有問題?如果250嘅地方,我插110 (細過佢),咁樣原來反而會出事?

同埋我可唔可以請教吓呢,唔知道師兄你方唔方便,我見到個八字供電頭(跟機香港原裝)係寫2.5A , 嗰三腳英式插(跟叉機香港原裝),佢插頭嗰度係寫 3A

但係我街買到自己配嘅兩腳插,就算八字頭係2.5A 一樣都好,佢個供電兩腳插頭,全部都係10 A.

咁樣會唔會有問題?
師兄,咁係咪即係買返普通幼身少少嘅線,插頭係10A 250v 都無問題?同一條線,八字頭係寫2.5A 250v ,插頭嗰度係寫 10A 250v ,就好似我上面嗰張示意圖
師兄,請問有咩分別,呢一隻唔係大陸插?

基本上諗住如果可以的話,大陸,台灣,日本,用同一個插頭
明白明白
多謝師兄
Belkin 隻67w,三個type C頭個款有冇伏
Good choice
除非你用s24而又好care頭嗰50%嘅速度(出唔夠45w,因為電流輸出最大得3A)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞