叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
45W 就45w, 上面都講左, 你插20v x2.25 = 45w (純粹乘數),
45係個w 數, 唔關2.0
有咩唔清楚?!

前面巴打都講左要5a 線+隻牛出到先出到超快速充電2.0
45w 係隻火個power, 電壓x 電流 = 消耗功率
只係基本電學

2.0只係個快充制式,條件係要最少45W, PPS 5A 加相應個硬件

唔係45w 就等如2.0
咪就係話佢上面講到明1.0係25w max,2.0先係45w max
但下面冇寫2.0但又寫住可以20v2.25a唔清唔楚囉
你睇得明咁不如你做個總結
即係1.0/2.0邊個先有得行20v 2.25a?
有得20v 2.25a點解又要5a線?
2.0 (max 45w )同20V 2.25 A 根本就2樣野
2樣唔同既野你想點清楚
所以咪搞到樓上有人問Samsung係咪唔使5A都上到45w囉
明明1.0同2.0都食唔到20v2.25a, 但又要寫出嚟
仲要喺隔離括住45w

咁都唔叫誤導?
前面巴打咪答左你,w數同2.0係2樣野黎,係你自己要混為一談就話人唔清楚

唔通屋企個電水煲成千W又係快充咩
仲有,前面都講左無1.0,唔好創作啲無既野又話唔清楚

無話過20v 2.25a 要5A線,前面巴打係話2.0要45w牛同pps 5A, 你要5A輸出咪要5 A線
20v x 2.25a =45w 咁解
20v 2.25A 係咪45W 呀,咁何來要5A

你自己搞清楚啲concept先啦

再講多次,無咩1.0
唔好作啲野出黎又話人誤導好無

正常冇跟開邊個睇到呢段字會理解成佢寫住45w只係為咗計條初中數而唔係真係上到45w?

咁樣都唔叫誤導真係冇野好講
初中數呢到邊個唔識計?

唉,冇你哋咁好氣
等睇Samsung用家繼續睇完呢個網以為自己電話食得盡20v2.25a中伏
唔知你講乜

你隻牛,條線出到個45w, 你部機支援, 咩咪用到
一直都講緊支援問題
你就同我喺到計中學數
唔計條數又何來有45w 呀,有壓無流呀?
無pps 5A 點出2.0呀
咪理佢啦
又要問,人地答完唔岩聽又發爛ja
一係白卡一係低級打手黎
鬼唔知20v2.25a係45w咩

依家佢喺嗰個位置寫住20v2.25(45w)搞到樓上都有人誤會自己電話真係會食到45w咪就係個問題囉
冇錯啊
所以我喺#958就有講5a先上到45w

但正常人睇完個網應該都會好似#962咁理解成自己電話插20v2.25a都上到45w

樓上喺到計數嗰班我已經分唔清佢哋係打手護航定完全冇理解人講緊乜
我一開始邊有問問題?
#962睇完個網以為自己電話食到20v 2.25a 45w
我咪答佢要5a先上到45w再話個網誤導

然後就有人沖出嚟話20*2.25=45冇問題
完全無視誤導個問題
真係唔知邊個先係低級打手
不如簡單講 2.0 係一種溝通制式
所用硬件合資格就會開通 2.0快充
唔鍾意叫 2.0 , 自己改佢做 ABC制式都ok
1開3 個d 係咪唔好用
有冇人有用belkin boostcharge pro 10k?
yes,垃圾黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞