叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

720 回覆
3 Like 7 Dislike
一定係錢多
正常人壞2-3次都知有問題喇
ego呢間野又係痴線嘅
唔明點解仲有咁多教徒
話Anker係支那貨仲好啲
呢個Post好多人提

5000-10000mAh輕便尿袋求推介(2)
https://lih.kg/3480197
所以咪抵佢比人質疑囉
大陸嘢用到一年無意外當贏啦,好難講伏唔伏。
佢壞到5-6隻先停買
睇黎曾經係永結同心既真愛
普通人應該唔會咁痴線
你笑鳩anker大陸野真係顯得你無知
呢隻用sunpower 21700軍用無人機電池
同埋香港d廠又咪係大陸廠oem
你用咩尿袋咁撚巴閉唔係MIC
iPhone係大陸做,小米又大陸做,但QC睇到有分別。
唔係笑大陸嘢,係客觀事實同合理嘅期望管理。大陸人一早就知,所以大陸有錢人用外國嘢,香港人反而用大陸嘢。
anker行貨已經好撚縮骨比得18個月保養
其他地方係24個月做會員再加6個月
你仲好意思講話大陸野玩唔玩到一年
anker專做外國生意咁你明未
同埋想你介紹一下外國牌子尿袋同叉機, 小弟見識少唔係識好多牌子
anker係扮外國牌子,好多鬼佬都唔知eufy係大陸嘢。
畀長啲保養你唔代表隻嘢唔易壞,都係成本控制,
anker係扮外國牌子呀,但如果佢做得差個名一早臭咗啦
保養期長度根本係一間廠對自己產品既信心表現而唔係成本控制,冇廠會整舊得一年壽命既產品再畀兩年保養你搞鳩自己,壞左要換全部都係成本

所以比到外國牌子尿袋同叉機推薦名單我未
我真係好想買外國嘢
Anker做咗十幾年外國生意 喺外國口碑都好好
真心想知又話易壞又話QC嘅人買開咩非支靚牌子

利申外國冇得揀買咗樓上貼link嗰隻 用咗就嚟5年都冇問題
呢到有d人係好奇怪
屌隻野係支那牌易壞跟住你叫佢搵隻外國牌野靚野比你又會無拉拉消失左唔應機
(認真)外國牌子有乜推介:
充電器:Google 30W
單Type C, PDO 5/9/15/20V PPS 3.3-21V
USB-PD所有模式齊,有安全認證,效率做工散熱各方面都好,有英制頭

充電器:Satechi 165W
4x Type C,單輸出最高100W,8字頭,可自由搭配線材
都係齊USB-PD/安全認證/效率/做工/散熱

行動電源:Samsung P3400
雙Type C,25W輸出,10000 mAh,轉換效率極高,做工優秀
搞乜你叉電器W數相差咁遠

你需要高W定低W?
google個隻牛同三星個隻尿袋w數細到
完全係電子垃圾級
你話三星隻gan65w仲好少少
同埋尿袋出唔到100w真係冇撚用, 差唔到電腦

最搞笑Satechi個amazon評分少仲但過anker150
認真 用過 太大厚同重 真係一舊磚頭咁
基本上好難有誘因帶出街
料靚又齊安全認證竟然比人話電子垃圾真係搞笑
叉電首要條件係安全耐用,追spec之前睇咗呢樣先
Watt數夠唔夠係睇需求
20幾30W叉(非大陸)手機夠哂用
尿袋嘅話10000mAh 25W都係岩手機用
你要叉laptop就唔止要10000mAh咁少啦
另一邊廂,叉一部手機我要隻240W又貴又重又大舊做乜?65W都嫌太多。

要大火數 (60W以上) 尿袋既話大陸牌子 (Anker/Baseus/ZMI等等) 就難啲走得甩,其他我最多都係見過Mophie同Samsung有隻20000 mAh 45W

大陸牌子唔代表差,外國牌子都唔代表好,同一個牌子嘅產品都可以好參差
牌子只能代表保養體驗,個別產品個別睇測試同評價先係正確態度。
舉幾個外國牌子入面我覺得值得買既產品嘅例子姐,唔係我自己要

RAVPower
有冇人用緊ego 300W隻牛 考慮緊買唔買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞