叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

1000 回覆
4 Like 9 Dislike
你傻仔買左隻最舊版
最舊版smartcoby slim 5000
寫左iphone 15叉得0.9回
New Product 2024.01.31 CIO-MB20W2C-5000 出左唔夠半年叫最舊版
為左保住個牌子竟然係屌買果個係傻仔, 咁邊隻係新版Smartcoby SLIM 5000mAh ?

https://connectinternationalone.co.jp/cionews/newproduct/%E8%B6%85%E5%B0%8F%E5%9E%8B%E8%BB%BD%E9%87%8F%EF%BC%815000mah%E3%82%AF%E3%83%A9%E3%82%B9%E3%81%AE%E6%96%B0%E5%9F%BA%E6%BA%96%E3%83%90%E3%83%83%E3%83%86%E3%83%AA%E3%83%BCsmartcoby-slim%E3%81%8C/
師兄 其實你都講得幾亂 一開始就話用15 promax 同埋pro slim
之後你上面就擺15 pro既數據去計 然後你又發現你係用slim 唔係用pro slim個款
咁其實你係用乜嘢手機?
因為我有2部電話 iPhone 15 Pro , 同iPhone 15 Pro Max

所以買左2咗兩隻同Slim系列既SmartCoby, 一隻係5000 mAh 一隻係 10000 mAh

(事後先知有唔同, 10000 mAh 叫 Pro Slim, 一隻係 5000 mAh 叫 Slim, 不過樓上有連登仔話呢隻2024年1月出既係最舊款)

下面係我就咁測試, 兩部電話93-95% Battery Health, Cycle Count 300 左右

Pro Slim, 10000 mAh
叉 iPhone 15 Pro Max 叉到 72%

Slim , 5000 mAh 31%
叉 iPhone 15 Pro Max 叉到 31%
叉 iPhone 15 Pro 叉到 83%

有巴打計過話正常, 係我買左最舊款傻仔, 淨係想係度屌, 叫我用番AA 電, 問我報左海關未

咁就算 反正我都買左, 就當我傻仔

SMARTCOBY SLIM 5000mAh (2024)

SMARTCOBY Pro SLIM (2024)
代理話你係舊款就舊款啦
我都睇到亂曬
睇錯款sor
你隻slim 5000叉iphone 15 pro個數無錯
但Pro Slim個數點都唔正常
想知你之前用個隻垃圾牌尿袋係邊款
其實Smartcoby之前我都有睇過想買,不過見過呢個回應最後放棄

5000-10000mAh輕便尿袋求推介(2)
https://lih.kg/AArKmhX

不過諗諗下都真係奇怪,本身只係日本有賣,個牌子又未聽過,唔知點解無端端喺連登吹奏,件貨都唔知實際喺邊到做

不過講返佢實際有幾多電,最實際應該係USB Power Meter
呢個牌子第一次見係上年10月左右, 係donki 見到
幾正
諗諗下donki 其實真正日本貨唔多, 支那野唔少都係放低左
估唔到係連登有人吹奏
10000都打唔爆15promax 就肯定有問題 仲衰過大陸足料嗰啲
好多人吹奏
而家睇落係佢部15pm有d問題
2隻尿袋都係叉15pm食電多1倍
我都想知點解咁多人推薦
明明只係一個新做既日本牌子咁大把
又唔係平
你都講咗重點 日本牌子
利申都買咗pro slim

香港牌子話唔好,貼牌
支那牌子又唔推薦
都無咩選擇
橫掂都OEM貨,不如求其買香港牌子有保養咪算
來佬嘢又唔確保一定無伏
起碼香港買行貨有得換
可能我個螢幕開住咗聽歌
我係使用者,當初買嗰陣時根據實際使用咁用

睇數據可能覺得正常,但真係同期望有啲落差

不過有樣嘢肯定既就係轉返以前嗰隻10000mah 又真係點用都差爆
咁你都留意到原來咁早已經有巴打講過

Smartcoby 可能其他型號會好啲,有啲重身少少好似無咁伏

但Pro Slim 又好Slim 又好,啲電真係玩到好抆水,完全無Buffer 可言

佢外觀靚,輕,磨沙高質,仲要出奇地好平
印象中喺Big C 平過Anker 同Maxwell (類似咁串)

但啲電真係預左比著通牌子差少20% 到
咁你之前用個隻尿袋即係邊一款
cio應該唔係oem
市面上無一樣既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞