叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

720 回覆
3 Like 7 Dislike
我都想買隻for 電話,暫時睇咗
1. Momax, Q.Mag X 5000mAh超薄磁吸流動電源
2. Momax, 1-Power Flow Pro+ 10000mAh MagSafe 磁吸流動電源
3. Belkin, BoostCharge Pro Magnetic Power Bank 5K
(MagSafe compatible) (Apple store)
4. mophie, powerstation plus 10K (Apple Store)

暫時想買10000mAh + Magsafe + 可插線, 但驚太重

有冇巴打俾下意見,價錢無咩要求
平平哋MS100TX都ok
尿袋係手機台多
其實如果你睇晒依度前十頁,旅行簡簡單單一隻插綫牛會最好,同埋除了大Gaming notebook或MBP 16吋,普通notebook用65-100W已夠用,俾我會揀Mophie 120W算
如果未擁有,就正正經經買同樣係Vinacn OEM嘅Pro mini好過
得C1 140W唔分,C2,C3,A4 share 100W

試左c1/c2同時插唔會分
插到c3,c4先要再分
mophie係官網買+集運 $430左右
C1係獨立,所以C1+C2或C1+C2 and or C3 and or C4,C1都唔會斷

即係140W+100W GAN嚟
我咪就係咁

結果件貨航程係深圳->香港->美國->集運返香港
Apple Store 有隻BELKIN 新出
牛魔王有少少重
Thanks
係咪我個list既第3隻
旅行想買隻細隻既話
promini GT150 ultra
定minix P140好?

見有PD3.1又旅行插既唔多
旅行完都可以香港用下
求Qi2 charger 推介
c1唔係獨立,只係c1,c2一齊插先唔會重新分配
只要c1+c3/c4都會重新分配
有問題想請教

事源隔籬po有人話‘’smartcoby pro (30W)香港行貨果款
極度懷疑呃秤
叉唔夠1次s23u 已經用哂電‘’

想問係咪真係會咁樣?

有人話有可能同W有關,咁我想買10000mah應該考慮邊啲條件先可以避免10000mah叉唔足一次電話?

同埋有邊隻10000mah叉電器性價高(想要安全 輕 行貨快)
自己search 轉換率formula 用PD 3.0個V數計吓就明點解差唔足
多謝幫手

旅行喺酒店房充,我認為最重要係:
先盡快充滿手機,最遲臨訓前滿100%電熄機,然後換充尿袋到第二朝,充尿袋可慢D

所以最緊要係手機快充,我知iphone充得慢,所以除非16有明顯改進(至少同S23,24睇齊45W),否則應該唔會買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞