叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

741 回覆
3 Like 7 Dislike
咁又係,搵條白色全銅都只係廿蚊
同埋佢送嗰條240W線港行都要成舊水
真係吸引嘅
可惜無黑色
白色幾好呀 似Apple
799 幾抵啵 有興趣
點知係20V嘅?
我估你係用type c to type c,可以行到pd 20v,如果係usb a to c嘅話,我記得係有20v,但係好似冇乜尿袋或者電話可以行到
PD max 係 20V
呢隻係A to C, 咁即係冇pd? 咁冇pd最高行幾多㗎?
我答唔到你,你當12v*1.67a=20w左右,唔知點解冇乜尿袋或者電話行qc 20w以上

呢個係咩牌子黎?好似幾抵
淘寶貨貼牌,淘寶200有找
巿面上的 QC 3 其實只係 18W, 呢個亦都係大部份 A+C 快叉,A 頭剩係支持 18W 輸出的原因。
QC 4 只係支持 type C,
QC 5 支持 USB A to C @ 45W+, 但 QC 5 快叉就真係少之又少。

https://www.graniteriverlabs.com/zh-tw/technical-blog/quick-charge-usb-power-delivery-overview
qc5係食到5a 20v 100w+, 兼容pd pps typec 不過因為要授權費就所以冇人用
梗係知,如果唔係 QC 2/3 點會由原本主流跌落神壇

不過前面個師兄講緊 A 頭呀..
大火數 a 頭快叉基本上只有 QC
應該話當時A 頭快充主流都係QC
而且都係針對手機為主
都有個別廠有自己的快充, 但其他機唔兼容的話, charger 又點會出
inno3C i-PB15
Mophie powerstation pro
有無師兄用過?想買部出trip 叉iPad pro

定直接買屌米20000 50W算
鍾情牌子野唔洗咁貴,Mophie powerstation pro性價比太低
https://www.samsung.com/hk/mobile-accessories/battery-pack-20-000mah-beige-eb-p4520xuegww/
都無特別鐘情牌子嘢,只係見mophie同inno3c 有apple認證
INNO3C 個個係條線有MFI晶片,唔關個尿袋事
GP 65W三接口個隻點?見胃信做緊99蚊
iPhone 13 想買無線叉電器有咩諗法
而家睇緊 https://hk.momax.net/products/ud21e

見price 都係150左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞