叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

717 回覆
3 Like 7 Dislike
買條先
#381嗰條Verbatim就support最高100W快叉
但係過Data就2.0速度

唔介意淘寶嘅話呢個價錢可以買到一條PD 3.1 240W+USB 4嘅線
平時當佢得一個67W頭咁用
另一個頭係備用
呢個價錢其實都仲係買得過
有d想買多隻火牛放電腦檯
想問,未來10年都唔打算買大陸電話,亦唔打算買手提電腦,咁買揀支援單port出到100w 係咪冇乜意思

追post見到 大陸牛又屌 貼牌又屌 ego又屌 牛魔王又屌 Verb唔識串牌又屌
其實點揀好

仲有想問

Q1. 而家d火牛全部有唔同組合配電
想問真d,係detect到一插線唔理有冇叉電就跌watt,定係多設備一齊叉電先開始啟動佢既組合配電

Q2. 另外仲想一次過update屋企所有usb線,因為有d 10年前既線 有d又慢充
線材想淘寶買,唔知買咩牌子穩陣又抵屌
香港買20-30條線真係好肉赤

Q3. 同埋其中電話用 samsung s23ultra,點揀先啟動到超級快充2.0
之前係淘寶中過一次伏用唔到
又真的幾抵

三百零蚊我覺得幾抵玩
掹電唔斷電
用盡都只係30零度微暖
有冇唔係白色
Q3:
火牛要出到pps 5A
線要5A(100W)
呢隻買條線旅行用都得?係重左小小
3C1A 會好用啲
睇到有隻promini gs150,都係差唔多價錢,唔知充電同belkin 108w比會唔會熱好多

買條啱插當地嘅8字頭就ok

https://youtu.be/ypPZszqLxts?si=h43brNPq66_cKJ8U

10:36 idle power都撳得好低
mophie speedport 120
mophie speedport 120 有黑色
官網做緊sale+第一次買有8折
想搵45w up pps既尿袋
求推介

ego又快壞mah又唔足
正常
65w個d通常得最大個隻先得
唔介意淘寶貨同埋大嚿嘅話其實可以揀cuktech 10號,用過ok
但pps好似得3A
淘落黎?
Yes,唔介意冇保養嘅話,淘寶最平
如果純叉電腦/ipad,有咩尿袋推薦?因為就咁睇平時個隻PD快叉,得20W唔係好夠
我之前買咗部ASUS Vivobook 16 佢送咗個barrel charger adapter 想問下有無辦法將佢adapt落type c頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞