叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

956 回覆
4 Like 9 Dislike
隻200W好重的
成日拎出拎入會後悔
巴打買咗200w
咁即係108w都唔建議? 係咪仲大舊過200w
108 可以,200帶旅行就不了
依家睇緊belkin 108w同140w
主要200w係米奇頭同大brand感覺好似安全啲
如果唔係平極都7XX 真係唔太吸引
調返轉咁睇,140w我覺得設計係幾好,但旅行有部份酒店可能會頂住左,相反108w可以有條長線出黎
Agger,旅行我唔係次次帶 laptop ,直頭想盡輕搵隻65w 或者雙type c 就算

帶 laptop 就帶隻 mophie 120
係,買咗,超重,而家有啲後悔🤦‍♂️
我仲諗住跟大隊買一隻玩下, 個個都不了
200w其實擺明係用黎頂notebook火牛
電話叉咁快有乜用
隔離四架坦克有Belkin 200W用後感

[Mac撚] 用家/買機集中討論(105) Mac desktop差別對待
https://lih.kg/BRoAaPX
就係足料先重
我呢家果隻100w 其實只係嫌佢蚊蚊插插會斷電,
同埋去旅行 有時插座同床有D 距離, 變相有條超長typec 線有D 麻煩, 所
如果有D 65w 唔斷電, 又可以用米奇頭, 條線平好多, 買兩隻好似仲好
我貼埋堆字過嚟啦咁

1) C1 C2同C3 C4係各自一對,只要同一對入面有抆插嗰一對就會斷電重連,但另一對無影響
2) C1 C2 單port頂140W,但只要插晒兩面就強制分開各自70W (出面第d牛識得例如100W + 40W咁)
3) C3 C4都一樣邏輯,單max 60W,雙max各30W
4) 插晒四port: M3 Max 16" + M1 iPP12.9" + iP15pm + AW7 全部快叉線,MBP外全部足W而唔太覺隻牛好熱 (對比我舊嗰隻超熱嘅Satachi 108W非GaN呢隻Belkin算涼)
5) 呢款牛個重量係一個大缺點,完全唔建議拎出拎入,但另一方面佢應該焊同黐到好實淨
6) 但4C,三腳可插英規fuse,似有接地(我部16"無震感),Belkin級別安全系數,就咁睇係一隻好牛,尤其係成手Apple產品又信唔過雜牛嘅人
7) C1 C2無得出100W其實唔難折衷,你可以C1插MBP拎100-140W,C2吉,插其中一隻弱W去MBP type-C port (應該都分到15W)
多隻vs一隻一向都係flex好多
但有時侈如個酒店房唔夠插座,而你USB牛以外可能又有其他電器要爭插,咁一隻大watt牛個作用係有
而雖然呢一隻200W係重(其實有邊隻200-300W係唔重),但你如果分開兩三隻個重量都響度
所以一隻定幾隻係要取捨
輕重都係比較
一隻200w 6xx g, 另一隻200w 400g 都唔到,前者咪叫重?
apple accessory ,唔係買水果,唔一定重手就係好
請問chromecast個兩腳插
要買邊款/幾大既三腳usb插先推得郁
唔想原裝二腳加轉插
咩兩腳插? 你講隻火牛?
你想用咩推郁佢?
求其USB-A出到5V 2A就得
想問下桌面 3c2a/3c3a, 有接地 係咪冇咩選擇?
用緊exinno 成日電親
入咗 GS240 ultra + GT150 Ultra

接近full load 狀態可以煎蛋
所以我成日都覺得啲人黐撚線
我去旅行都係帶呢隻算

45w 單頭. 25w + 20w
冇咁多嘢差電
iPhone, Apple Watch, 尿袋
大陸,日本,美國,台灣,泰國都啱用
做乜blur咗個牌子
ugreen
fuckbook見到ProMini舊牛回收優惠,屌唔屌得過

✅方法1:毋須預約,帶同舊powerbank/充電器直接到Magic-Pro客戶服務中心換購即可!
✅方法2: ❗️加設網上購買,換購價+$30 順豐運費,更方便無法前來的顧客❗️請於facebook傳送舊充電器照片,並於購物車結帳時輸入優惠碼即可!歡迎自行回收:https://www.wastereduction.gov.hk/zh-hk/one-stop-shop

1️⃣:ProMini Gs150 GaN Tri-PD + QC 150W桌面式快速充電器
換購價:$248 (原價$428)請輸入優惠碼GS150MP
產品詳情:https://www.magic-pro.com/products/promini-gs150-gan-tri-pd-qc-150w-charging-station

2️⃣:ProMini Gs200 GaN氮化鎵 Quad Type-C GaN桌面式快速充電器
換購價:$348 (原價$638)請輸入優惠碼GS200MP
產品詳情:https://www.magic-pro.com/products/promini-gs200-quad-type-c-gan-desktop-charging-station

3️⃣:ProMini Gs240 Pro PD3.1 GaN 240W快速充電器
換購價:$398 (原價$688) 請輸入優惠碼GS240PROMP
產品詳情:https://www.magic-pro.com/products/promini-gs240-pro-pd31-gan-240w-charging-station
------------------------------------
地址︰ 香港九龍荔枝角永康街 37 號福源廣場 22 樓 C 室
電話︰ (852) 2388 4168
營業時間: 星期一至五:09:30 - 13:00 ; 14:00 - 18:30 星期六、星期日及公眾假期休息
·毋須預約 數量有限,先到先得,換完即止。 接受現金/ FPS轉數快/ Payme
·換購產品為全新貨,特價產品包裝可能並不完美,不同優惠碼可重複使用
·多謝支持!參與活動者更可以開倉價選購其他產品!(優惠低至2折起!)歡迎前來換購!
(想換購更多其他型號?:https://www.facebook.com/MagicProProMini/posts/776409954516622?ref=embed_post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞