叉電器/叉電線/尿袋集中討論區 (13)

717 回覆
3 Like 7 Dislike
依嚿?
米奇 八字都用過 無問題
太鬆
8字頭配金屬水線咁足料
usb hub 功能都多d 啦
個插特別鬆?
膠腳點駁fuse?
火線先駁fuse, 不過我都想知條水線去邊
現在唔係買完唔要退貨
壞貨都要包裝咁痴線
水線用銅但應該駁空氣
Apple啲頭都係咁
c8 都係當無
平時用開嗰啲5000mah可以插住繼續用,放袋叉都唔怕
呢隻個頭長啲會左右搖,易甩啲,不過無左條賓周係方便啲。

利申:ip15 pro無用套
點睇ESR 100W 6-in-1 Charging Station with MagSafe + CryoBoost
呢隻根本上係V記GNC-240
要買都買ISDT POWER 200啦,雖然舊,但全部獨立輸出,仲有風扇散熱

https://www.chongdiantou.com/archives/153930.html
好似買延長線就有水線
依家要另外買? 我當年係送嘅,拎用個榫位粒鐵接地
GaN 都吹大左, 依家d廠都無標榜GaN, 有d 牛甚至無用GaN.
咪,垃圾嚟
根本出唔到200W,仲要係因為效率奇差所以先要動用到主動散熱,風扇仲要好嘈
https://www.youtube.com/watch?v=WoPErZFLtcg

另外我發現充電頭網有啲問題要留意
1. 有部分廠商送野比佢測試會揀golden sample,例如最近Thinkplus 30W佢嘅sample係得40mV紋波左右,其他人測全部都係120-180左右
2. 佢好似怕得罪廠商所以缺點嘅部分會唔提,例如綠聯隻160W佢冇左個平時都有嘅溫度測試,睇返其他review就知係因為佢會過熱停充 又或者佢會寫明唔用主力輸出做測試,咁你明點解架啦。有隻就紋波過300,平時佢都會講國家標準係少過200,個次就冇提
ESR 6 in 1垃唔垃圾
我貪佢個座叉iphone aw又有usb c 輸出口
ESR成個牌子我都未見過有正經嘅test所以答你唔到
你覺得好似岩用嘅話,最起碼睇下佢個power distribution適唔適合你用先
https://www.esrgear.com/products/100w-6-in-1-charging-station-with-magsafe-cryoboost/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞