[無限JJ]韓國綜藝節目-無限挑戰(7) NONONONONONONONONONO

1001 回覆
38 Like 11 Dislike
金pd有講過想轉季播但係mbc唔俾
季播好就好在多d時間休息,可以諗下有咩新野玩
新一季可以加新人
咁佢地一季可以做唔同長期project
唔知係咪體力問題,已經好耐無做長期計劃
但係無挑長期project都係受歡迎
而家玩咩都係一集起兩集止,好明顯係準備時間不足同資金有限

希望佢地停播真係有成效
新一季可以加新人

希望佢地停播真係有成效

講到尾都係mbc仆街唔俾轉季播
就算而家仲係7個人都唔掂啦,長期咁拍唔駛抖
諗idea都諗到頭都爆 成員體力又支持唔到
Mbc仲有咩綜藝?
好似又係haha主打果時停播

支持金泰浩拉隊過檔tvn/jtbc

過咗檔的話,無限挑戰好快玩完

依家個情況,其實轉左台後可以好似羅pd咁,佢個新西遊記最初咪又係211,都未嘗唔係一件好事

姐係點 同一個節目同成員 但轉左名

佢依家套新西遊記好hit, 佢第一季係搵返以前兩天一夜第一季(簡稱211)既成員黎拍,節目形式都係去旅行玩下game咁,季播黎,第一季本來只在網上播,但因為太紅,所以變左係電視台播,第二季起加左新成員,一樣咁hit!
舊人唔洗個個星期都chur爆,自由度大好多,但睇節目又睇得出佢地之間果種情誼,羅pd團隊又有時間去構思節目,新成員初期都有比人屌,但節目到做得好,依家一樣受歡迎
我真心覺得無挑可以參考呢種形式,到時加返洪哲亨敦,我相信因為無“無挑壓力“,都大機好多!

大家有時間就去睇新西遊記啦

好正嫁

新一季可以加新人

希望佢地停播真係有成效

講到尾都係mbc仆街唔俾轉季播
就算而家仲係7個人都唔掂啦,長期咁拍唔駛抖
諗idea都諗到頭都爆 成員體力又支持唔到

但係無挑年頭休息之後

收視到宜家仲未返黎

金泰浩PD,「遲到的無挑歌謠祭?肯定會受到MBC罷工的影響」

http://www.weibo.com/ttarticle/p/show?id=2309404146420755078417
@奮鬥在韓國
【韓國MBC、KBS電視台將於9月進行總罷工,《無限挑戰》等節目停播現實化】2012年,KBS-MBC-YTN-聯合新聞等輿論社為對抗李明博政權試圖控制輿論而進行「共同罷工」,並為了「輿論正常化」與主導不公正報導的經營團隊鬥爭。
5年後,輿論社再次開始了同時總罷工。據《nocutnews》報導,因為有觀眾評價電視台在李明博-朴槿惠的政權中,未能做好權力牽制與監視的作用,而失去觀眾信賴的主人公正是公營電視台KBS和MBC。
◇ KBS兩大工會,9月4日-7日分別進行總罷工
首先,韓國全國輿論工會KBS本部和KBS工會分別將於9月4日0點和7日0點進行全面總罷工。
兩大工會並未進行單獨投票環節。因為進行交涉的代表KBS工會恢復了2月24日24時暫停的爭議行為。兩大工會曾於去年11月進行了投票,其中贊成票數達到85.5%,因此總罷工表決通過。
總罷工的名義為「修訂放送法與死守公正放送,並爭取集體簽約。」其中也包括要求阻礙公正放送的KBS高大英社長等經營團隊辭職。
◇ 輿論工會MBC本部,93.2%的「歷代最高」贊成率表決通過總罷工
MBC的總罷工投票表決是大約從1個月之前開始,不分職業群體和部門都開始拒絕製作(新聞等)。(MBC記者們)不僅告發了「刪除世越號犧牲者家屬眼淚」「批判MB後的不正當職務轉補」「國情院不許可項目」等侵犯日常製作自由的行為,7月21日開始「PD手冊」節目的PD門也放下了手頭工作,這就是MBC罷工的起始點。
據悉,MBC以公司政策親和度與工會經歷等作為基準,將攝影記者們分為4個等級,使其在人事問題上不利,而且MBC內存在的「黑名單」(攝影記者傾向分析表,特別關注人物傾向)被發現後,攝影記者們也停止了新聞製作。
罷工的浪潮還席捲到了時事製作局記者‧PD們,諮詢製作局PD們,報導局取材記者們,非報導局所屬記者們,主播門,編成PD們,廣播PD們,目前有400多人正在參與罷工。電視劇PD、綜藝PD等也已經表決通過拒絕製作,但投入罷工的時間還未定。
而且除首爾MBC外的各地區記者們聚集的全國MBC記者會也從14日開始拒絕為首爾MBC送稿,28日發出了由255人的實名宣言「為爭取公正報導‧獨立放送的全面鬥爭」。
MBC中任職幹部們的辭職也是「現在進行時」,據23日的MBC本部工會報顯示,近日MBC工會加入人數增加,首爾MBC的工會人員再次突破1000人。
另,據《starnews》報導,因MBC工會罷工,MBC綜藝節目《無限挑戰》等的停播已接近現實化。
The Big Picture的V live

首播就在9月4日,每週一二三下午5點在naver tv和v live共同播出 ​​​​

http://channels.vlive.tv/D974B7/video

有無人當左無挑係每星期精神食糧
有無人當左無挑係每星期精神食糧

做左十年大把特輯你翻睇啦

我都已經倒住睇到返去2007年了
Mbc仲有咩綜藝?
好似又係haha主打果時停播

支持金泰浩拉隊過檔tvn/jtbc

過咗檔的話,無限挑戰好快玩完

依家個情況,其實轉左台後可以好似羅pd咁,佢個新西遊記最初咪又係211,都未嘗唔係一件好事

姐係點 同一個節目同成員 但轉左名

佢依家套新西遊記好hit, 佢第一季係搵返以前兩天一夜第一季(簡稱211)既成員黎拍,節目形式都係去旅行玩下game咁,季播黎,第一季本來只在網上播,但因為太紅,所以變左係電視台播,第二季起加左新成員,一樣咁hit!
舊人唔洗個個星期都chur爆,自由度大好多,但睇節目又睇得出佢地之間果種情誼,羅pd團隊又有時間去構思節目,新成員初期都有比人屌,但節目到做得好,依家一樣受歡迎
我真心覺得無挑可以參考呢種形式,到時加返洪哲亨敦,我相信因為無“無挑壓力“,都大機好多!

大家有時間就去睇新西遊記啦

好正嫁

我之前都有睇21
但唔知第幾季黎...
新人留陪
追左無挑好耐了..
多謝湯丸大大之前既努力
可惜我同好多人一樣..唔齊人之後就無睇....

我就係RM之前已經睇無限 而家唔係無睇
只不過已經無左對無限個種期待緊
不過老實講 身邊朋友同自己對韓流已經無咩去追/睇

我都係
早到好似10定11我已經睇緊
因為j2有播所以識
個時睇左yes or no
炸醬面真心笑死我
之後因為一d原因我無再睇韓國野
之後無挑又散到無心機睇
新人留陪
追左無挑好耐了..
多謝湯丸大大之前既努力

我都係
因為j2有播所以識
炸醬面真心笑死我
之後無挑又散到無心機睇

J2播嗰陣開始睇
嗰陣吉都未入好似
反韓>rm>無挑
新人留陪
追左無挑好耐了..
多謝湯丸大大之前既努力

我都係
因為j2有播所以識
炸醬面真心笑死我
之後無挑又散到無心機睇

J2播嗰陣開始睇
嗰陣吉都未入好似

我都係以前因為J2播而識
第一次接觸韓綜就係睇無挑
新人留陪
追左無挑好耐了..
多謝湯丸大大之前既努力

我都係
因為j2有播所以識
炸醬面真心笑死我
之後無挑又散到無心機睇

J2播嗰陣開始睇
嗰陣吉都未入好似

第一次係J2睇無挑就係09年生存特輯
果集有勁多人
仲有裴正南
果時連邊個係固定主持都未知
新人留陪
追左無挑好耐了..
多謝湯丸大大之前既努力

我都係
因為j2有播所以識
炸醬面真心笑死我
之後無挑又散到無心機睇

坐過山車食炸醬麵真係癡線
8月30日,新網絡綜藝節目《Big Picture》公開了首款預告片。

片中,歌手金鐘國與HAHA現身並面對呂雲赫(音)PD等談及了哭笑不得的現實。 HAHA說道:「不知道哥哥是不是也這樣……拍完這個節目回家的路上是那麼的空虛。」金鐘國表示贊同,接過來道:「好像沒有接收到任何一個人的應援的感覺,這個節目真的可以給觀眾看到嗎?」

《Big Picture》由MYSTIC娛樂與SM C&C共同製作,成功推出《無限挑戰》、《黃金漁場——膝蓋道士》、《舌戰》、《認識的哥哥》等綜藝節目的呂雲赫PD打造,只在NAVER TV與V LIVE播出。

另外,金鐘國與HAHA以製作人兼出演者身份出演《Big Picture》,兩個人需要企劃節目構成,爭取賺回投資者們投的錢,節目將於9月4日起每週一、二、三下午6時播出。 (責編:邵天翔)<全星網>

http://www.allthatstar.com/tw/view.php?action=5211&postID=358248
新人留陪
追左無挑好耐了..
多謝湯丸大大之前既努力

我都係
因為j2有播所以識
炸醬面真心笑死我
之後無挑又散到無心機睇

依家先見到 ,歡迎巴打
客咩氣,無挑教識我好多嘢
但唔齊人之後真喺無辦法睇落去
我知對其他成員好唔公平
新人留陪
追左無挑好耐了..
多謝湯丸大大之前既努力

我都係
因為j2有播所以識
炸醬面真心笑死我
之後無挑又散到無心機睇

J2播嗰陣開始睇
嗰陣吉都未入好似

第一次係J2睇無挑就係09年生存特輯
果集有勁多人
仲有裴正南
果時連邊個係固定主持都未知

SAME
新人留陪
追左無挑好耐了..
多謝湯丸大大之前既努力

我都係
因為j2有播所以識
炸醬面真心笑死我
之後無挑又散到無心機睇

依家先見到 ,歡迎巴打
客咩氣,無挑教識我好多嘢
但唔齊人之後真喺無辦法睇落去
我知對其他成員好唔公平

MBC社長被捕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞