[HBO廢撚到]GOT權力的遊戲S07E06劇透討論區

810 回覆
12 Like 7 Dislike
不嬲都唔太鍾意arya 成日以為自己看透一切咁
老實講一開始其實對sansa 呢個角色無感覺
但係之後睇住佢由發公主夢 到經歷好多唔同嘅野一路咁成長
反而覺得呢個角色係最真實
同其他人比完全係零外掛
唔明點解個個一開始都咁憎sansa

Sansa閪到咁
比LF講兩下就野心外露比LF利用
Jon同佢立場唔同 Bran一番黎就想推佢上位取代Jon
比你係Arya 番黎見到sansa住大房痴LF捧Bran踩Jon恨做queen你都唔會對佢有好感啦

對住班jon,bran,arya就講到自己對LF好有介心好防備咁
但係日日痴到實
有咩事第一時間望LF同LF意見
人地jon 辛辛苦苦落場打
sansa 只係姣下LF 乜都冇做過就講到Winterfell 佢地返黎
一路都睇jon唔起
如果臨尾咁樣暴走,真係幾爛下。
https://www.zhihu.com/question/63541990

好似係第八季全季劇透 慎入
睇落好撚正
最尾

痴根

咦 s8e2打後果啲應該似老作
因為預言中的王子石中魔龍果度都冇出現

呢個post講哂我想講嘅野

根據現在流出的劇本來看,我覺得不是真的。因為在這個所謂的劇本里,之前書跟劇裡挖的坑 鋪墊的線索全都沒有繼續下去。而是一路崩塌到沒眼看。隨便說說幾個不合理的地方。根據埋的線索:色後會被詹姆殺死,劇透裡是被二丫給殺死。所以前面的線索,關於色後的預言,色後半生的心結,都是扯淡了唄?而且色後是冷酷與瘋狂到極致最後被親兄弟失望殺死的。

第七季中荊棘女王死前對詹姆說得話也是在鋪線。而且,這個所謂劇透裡,色後的死法跟佛雷家如出一轍,不管是馬丁也好,編劇也好,都會盡量避開這種沒有創作力的一個橋段高度相似用幾次的寫法的。拙劣的編造劇透的人則喜歡從已經發生過的橋段裡進行仿寫。

丹妮莉絲會燃起三團火焰,有三個丈夫,經曆三次背叛。跟馬王,奴隸主,都是有婚約跟結婚儀式的,劇透裡跟囧呢?這叫一夜情不叫婚姻餵,囧哪裡成為她的丈夫了?第三次背叛呢?馬丁應該會把這種大體梗概告訴編劇的,而不是現在這種抹把臉把前面劇情當放屁,還要說馬丁就是這樣殺角色的,之前馬丁殺哪個角色沒有鋪墊啊?而且沒有正式成婚孩子會是私生子,得不到坦格利安的姓氏。

布蘭歷盡千辛萬苦成為三眼烏鴉,而且書本跟之前的劇都暗示了三眼烏鴉是一個時空穿梭者,在不同的歷史時期,用不同的布蘭登身份,共同完成一個目標。然後在後面的劇情裡,只發揮了告訴囧雪自己身世,並且御龍一戰的作用就死掉了。 所以前面鋪墊那麼多就可以算是爛尾了。

而且之前的劇情裡梅拉早就告別布蘭走掉了,並且傷心的說布蘭已經死在那個洞穴裡了。現在忽然又出現來神木林找布蘭,倆人還有情感劇情,這種前後矛盾的劇情也太多了餵。還

此外還有什麼熊島蘿莉死了,詹姆跟美人做愛還想著瑟曦,美人死在詹姆懷里之類沒眼看的劇情。編劇明確說過詹姆跟美人雖然惺惺相惜,但是絕對不會安排爛俗的他們兩個在一起的劇情好吧!先說這麼多……具體如何要等2019年?大結局才見分曉了。馬丁老爺子你能不能好好寫作把坑給填了啊!我相信觀眾跟讀者都習慣馬丁殺死角色,但是沒人喜歡這個劇透這樣胡編亂造的給觀眾餵屎的行為吧!

1,2集應該幾堅

season 7 plot上年11月leak

今次新聞都只係話leak左s7e5 script

之後season 8 plot就出?

反正我是不信了

"Season 8 leak plot" 1-2個故仔fan make/堅流出黎講算係合理,打後個六集肯定未寫完&要改,因為後期唔match啲預言Azor&Nissa、三個丈夫&不育、Cersei's death

"Bran = The Night King theory"反而make sense啲
因為歷史只會不斷重演
包括Targaryens王位合法繼承權之爭
人類同WW之戰
啲古代英雄死完又轉世返黎救世
啲人名、命運重覆

成個故仔就係想表達人類只會重覆犯錯
不嬲都唔太鍾意arya 成日以為自己看透一切咁
老實講一開始其實對sansa 呢個角色無感覺
但係之後睇住佢由發公主夢 到經歷好多唔同嘅野一路咁成長
反而覺得呢個角色係最真實
同其他人比完全係零外掛
唔明點解個個一開始都咁憎sansa

Sansa閪到咁
比LF講兩下就野心外露比LF利用
Jon同佢立場唔同 Bran一番黎就想推佢上位取代Jon
比你係Arya 番黎見到sansa住大房痴LF捧Bran踩Jon恨做queen你都唔會對佢有好感啦

對住班jon,bran,arya就講到自己對LF好有介心好防備咁
但係日日痴到實
有咩事第一時間望LF同LF意見
人地jon 辛辛苦苦落場打
sansa 只係姣下LF 乜都冇做過就講到Winterfell 佢地返黎
一路都睇jon唔起

靚女不嬲大晒,有兵仔自動幫佢搏命幫佢做
Sansa, Cersei, Lyanna
好現實既一樣野黎
lyanna targaryen
https://www.zhihu.com/question/63541990

睇落好撚正
最尾

痴根

其實Jon復活個日係咪正係Dany抱住三集龍出世個日

According to prophecy, our champion will be reborn to wake dragons from stone and reforge the great sword Lightbringer that defeated the darkness those thousands of years ago. If the old tales are true, a terrible weapon forged with a loving wife's heart. Part of me thinks man was well rid of it, but great power requires great sacrifice. That much at least the Lord of Light is clear on.

睇落好撚正
最尾

痴根

According to prophecy, our champion will be reborn to wake dragons from stone and reforge the great sword Lightbringer that defeated the darkness those thousands of years ago. If the old tales are true, a terrible weapon forged with a loving wife's heart. Part of me thinks man was well rid of it, but great power requires great sacrifice. That much at least the Lord of Light is clear on.

點會
屌咩 講s8劇透自己開過post啦

睇落好撚正
最尾

痴根

點會

Dragons
仲有咩

fake架
劇本都未寫,點會有劇透呀
諗埋d咁既屎橋去捉隻wight比cersei搞到死一條龍
cersei見到wight一定唔會停戰一齊打whitewalker囉
睬你都on9啦

好想知cersei反應
呢季真係好趕
慢慢拍十季仲好啦

cersei應該會口頭應承停戰,背後打鳩你
nightking真係多謝你班on9仔送條龍黎,本來過唔到長城,依家可以過去

共產黨
劇情以外唯一一個想讚既位係
我覺得Dany今季靚左

我想講嘅係
Dany 咁快造左套冬天衫去北方
諗埋d咁既屎橋去捉隻wight比cersei搞到死一條龍
cersei見到wight一定唔會停戰一齊打whitewalker囉
睬你都on9啦

好想知cersei反應
呢季真係好趕
慢慢拍十季仲好啦

cersei應該會口頭應承停戰,背後打鳩你
nightking真係多謝你班on9仔送條龍黎,本來過唔到長城,依家可以過去

共產黨

有冇人買當面就開拖
我覺得Dany今季靚左

含曬春果個樣幾好j
不過都補唔到爛成咁既劇情
得返2集
睇怕下集應該係lf死,cersei見到件屍同意停戰
最尾果集就係night king broke wall 然後就完

咁睇黎似係打完ww先再打內戰

cersei心諗: 班廢物蠢到咁,未打我已經準備自爆 龍都話咁快冇左條

千奇唔好大家打完ww BBQ 就得

如果cersei 開頭扮合作 再打打下ww 果時調轉槍頭打龍媽 咁就好睇了

咁似共產黨打日本仔

日本仔=nk ww
國民黨 = dany
共產黨 = cersei

我覺得Dany今季靚左

我想講嘅係

佢地移動速度咁快
整衫呢啲濕濕碎啦
missandei表示: 黎緊下年嘅westeros春夏季新裝都已經準備好喇your grace
我覺得Dany今季靚左

我想講嘅係

佢地移動速度咁快
整衫呢啲濕濕碎啦
missandei表示: 黎緊下年嘅westeros春夏季新裝都已經準備好喇your grace

我覺得Dany今季靚左

我想講嘅係

佢地移動速度咁快
整衫呢啲濕濕碎啦

miss sunday
Tormund 真係好攪鬼
Jon阿叔真係死得好撚鳩
屌你失驚無神彈出黎然後救走主角就死左
乜撚野收尾黎,可能連演員自己都心諗做乜鳩
變冰龍果條係第二大條?
Tormund 真係好攪鬼

好專一 好男人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞