[HBO廢撚到]GOT權力的遊戲S07E06劇透討論區

810 回覆
12 Like 7 Dislike
屌你老味真係
枉第4集咁撚好睇呢集真係on9到喊出黎
龍果到大家都屌完都費撚事再屌
屌你老母突然之間jon snow同龍老母感情日益千里
jon snow仲識嗌乜撚野dany真係on9到一個點 屌你老味上兩集仲好撚正經咁樣突然間呢集兩條友過撚哂電
睇怕最後一集一定係佢兩個扑野埋尾
跟住arya果到又唔知做乜鳩 我都講唔撚出d乜野
因為真係睇撚完呢part都唔知做乜鳩 如果突然下集兩姊妹和好如初殺撚埋LF, 個編劇真係死撚左佢算,得番一集呢part都唔撚知點收尾
我寧願bran講出黎一野殺鳩左LF佢好過家陣唔夠時間鋪落去,突然一集就殺鳩左LF
睇完呢集真係好撚柒嬲呀屌
我屌佢老母今集真係睇到R撚晒頭
屌你老味真係
jon snow仲識嗌乜撚野dany真係on9到一個點 屌你老味上兩集仲好撚正經咁樣突然間呢集兩條友過撚哂電
因為真係睇撚完呢part都唔知做乜鳩 如果突然下集兩姊妹和好如初殺撚埋LF, 個編劇真係死撚左佢算,得番一集呢part都唔撚知點收尾
我寧願bran講出黎一野殺鳩左LF佢好過家陣唔夠時間鋪落去,突然一集就殺鳩左LF

我覺得jon同dany一齊冇乜唔合理,但係中間完全冇做過鋪排既,無啦啦兩個姣望下對方就中部左 之後arya就真係痴撚線,成隻癲雞咁追住sansa黎屌。明知stark已經得番兩三個人,仲係到內鬥玩小學雞
屌你老味真係

我覺得jon同dany一齊冇乜唔合理,但係中間完全冇做過鋪排既,無啦啦兩個姣望下對方就中意左 之後arya就真係痴撚線,成隻癲雞咁追住sansa黎屌。明知stark已經得番兩三個人,仲係到內鬥玩小學雞
屌你老味真係

我覺得jon同dany一齊冇乜唔合理,但係中間完全冇做過鋪排既,無啦啦兩個姣望下對方就中意左 之後arya就真係痴撚線,成隻癲雞咁追住sansa黎屌。明知stark已經得番兩三個人,仲係到內鬥玩小學雞

Dany係雞係公廁
屌你老味真係

Dany係雞係公廁

佢兩個一齊講真都預左
但係真係冇鋪排
今季得七集先搞d咁既野真係屌那星
冇書跟真係搞到成季劇情發展好撚on9
Jon snow咁都唔死
主角光環太勁
reddit果邊竟然一致好評
美劇向來高質素 觀眾taste竟然咁差
如果TVB有英文字幕佢地一定好鍾意

難以置信竟然好評 呢到係一面倒咁屌
Jon snow咁都唔死
主角光環太勁

屌那星
最撚慘係uncle benjen
jon snow搵佢搵撚左7季今集一出黎就收皮
比番個光環佢好嘛

垃圾到冇人有都好評
啲人睇戲應該唔用心甚至唔用腦
正常鍾意呢套劇一定會覺得今集好有問題

可能係我地要求太高

可能係我地要求太高

我到宜家都接受唔到呢集咁tvb呀屌佢

係asoiaf比人一致地屌,不過佢地有d post都話理解點解會搞成咁既。其實dnd都有d慘既 佢地本身諗住 adapt過 story點知 grrm 好似想過多十年先出下一本書咁,條story又逼住要寫,又handle唔到咪搞到咁

係asoiaf比人一致地屌,不過佢地有d post都話理解點解會搞成咁既。其實dnd都有d慘既 佢地本身諗住 adapt過 story點知 grrm 好似想過多十年先出下一本書咁,條story又逼住要寫,又handle唔到咪搞到咁

拖長嚟做咪算
好多線大把野講比佢一野殺哂啲人
鬼佬表示有 噴火龍j is ok
鬼佬表示有 噴火龍j is ok

Mega噴火龍
依家冰火有哂
屌你老味真係

Dany係雞係公廁

佢兩個一齊講真都預左
但係真係冇鋪排

其實又唔算完全無鋪排
得山洞入面佢地想咀落去果幕
細心留意下Dany件冬天褸, 覺得個pattern同班white walker既皮膚pattern好似
會唔會係咩提示?

另外, 我覺得今集(乃至今季) 既劇情雖然有些少走樣, 但整體係可接受既
近兩季先正式咁多條線拉埋, 再加上冇書跟, 能夠拍到簡單既 "好睇"已經好好了
至少今集掃army of dead+3龍登場照舊睇到我血脈沸騰先啦

咁唔make sense 時間上飛住咁黎都可以叫好睇
頭幾季啲鋪排柒撚晒我真係寧願佢等多半年一年一次過整季15集仲好

呢集人就多左但整體差過hardhome, 係勝在有3龍加乘
timeline方面比起頭5季確係好亂, 但今季頭幾集已經單聲哂俾觀眾知: 全部event都會進行得好快...有啲甚至係同時進行; HBO見冇書跟所以拖唔到好長黎拍亦都可以理解...

今集見到導演都特登拍到又日落又暴風雪又夜晚又訓醒黎表達喺the wall後面既timeline, 但eastwatch同dragonstone講緊係大半個Westeros既距離, 隻raven同3龍肯定飛得快過獵鷹; 不過既然上集davos+gendry都可以用半集橫跨大半個Westeros, 今集有咩唔可以

如果我拍既話就會將呢集斬做兩集50分鐘:
(1) 做到送走Gendry+Jon小隊困喺湖中間; 中間鋪多啲Winterfell情節例如Bran 9up下; 又加插下Kings landing進展例如Euron笑9 Jaime之類
(2) 一開波就Gendry躝到番eastwatch+send raven跟住又講下Winterfell, 講下sam騎到邊個位等等; 中段大戰army of dead 同3龍登場; 尾段Viserion復活
咁上下~

From freefolk
第4集打仗立威帶一條,去救人帶三條,分明比一條去死又走得甩,地面隻唔殺殺飛緊,又一野中,後尾又唔中
屌你老味真係

Dany係雞係公廁

佢兩個一齊講真都預左
但係真係冇鋪排

其實又唔算完全無鋪排
得山洞入面佢地想咀落去果幕

大把情節啦, 首先Dany出發Westeros前都提過needs a king beside me not a lover; 今季二人相遇開頭Jon唔肯bend knee/Dany睇輕WW禍害, 到Jon逐漸由missandei口中+dany騎龍掃場事件了解到dany真係有心有力做一個queen, 又肯讓步, 又肯信Jon呢個stranger去救佢(呼應番e5 Jon既stranger對白); 再到dany得悉歷史真相+Jon呢兩集捨己為人既領袖精神, 從而明白到Jon唔係講玩, WW的確好撚巴閉

咁睇, Dany愛上Drogo/Daario/Jon分別代表左3個自己唔同既時期; 愛上Jon係因為佢見識到Jon擁有同樣身為King/Queen既特質,呢樣係long term既, 同自己目標一致

(快啲boatsex)
其實有冇解釋過uncle benjen 點解會係half dead?
其實有冇解釋過uncle benjen 點解會係half dead?

森林之子救左佢
最後嗰集lf會死
sansa sentence lf to die
由arya殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞