[HBO廢撚到]GOT權力的遊戲S07E06劇透討論區

810 回覆
12 Like 7 Dislike
之前hardhome好睇過今集好撚多
仲以為今集有hardhome級

屌我都覺
S5e8真係正好多
氣氛都緊張好多
今集感覺好兒戲咁
其實編劇係咪換撚左人

只係冇左GRRM既原著做參考姐
reddit 好似好多好評喎
reddit 好似好多好評喎

唔撚係掛 啲人食慣屎架
劇情以外唯一一個想讚既位係
我覺得Dany今季靚左
一開始捉到隻Wight點解唔跟住Gendry走仲要向前行咁戇鳩

佢話佢地有甲無佢行得咁快
真係笑撚死
咁你地全部棄甲抬起隻野走咪得囉咁撚大力

問題係,反方向行去dead army度喎

我都完全諗唔明做乜鳩

你話拖住對面,都唔洗一個人走,全部留低曬係度頂住掛
真係理解不能
我覺得Dany今季靚左

所以下集堅正
我覺得Dany今季靚左

含曬春果個樣幾好j
不過都補唔到爛成咁既劇情
得返2集
睇怕下集應該係lf死,cersei見到件屍同意停戰
最尾果集就係night king broke wall 然後就完
我覺得Dany今季靚左

所以下集堅正

最尾發姣以為扑野
呢集垃圾程度同上一集有得揮
估唔到呢一季成季都咁垃圾
劇情進度唔合理既地方極多
趕收尾都唔係咁喇下話

arya同sansa條線已經垃圾
ww條線就更加戇鳩

呢啲劇本竟然出得街
今季徹底失望

未試過一見到arya就咁想skip
S6果陣仲叫忍到
sansa比佢地寫爛左咁多季都算撚數喇,D&D竟然可以寫到arya stark咁垃圾,屌真係難以置信

個角色經歷左咁多野突然變低能真係接受唔到,而家s7見到佢都唔想睇,仲柒過關家姐。難得家破人亡見番個家姐仲要諗住殺過家姐

係囉
一路以黎最鐘意arya,屌佢老味依家寫到成舊屎咁 還返d感情比我

套劇去到Season 4/5就完左啦, 而家做緊fanfic 咋

第5 6季都接受到
但今季真係做衰哂成套劇
之前咁多季既劇鋪左咁多路你而家俾啲咁既屎我
照冰與火既劇情黎睇
最尾兩季應該先係最好睇
人類點樣聯盟對抗ww
角色既成長 內部權鬥演變成外部抗擊敵人
Js點樣成長成預言中既王子
點樣統一七國其實係好浩蕩

我屌你老未你寫埋啲垃圾情節俾我?d&d你老母俾狗屌呀
你唔識寫搵第個人寫喇 屌真係好撚嬲 未試過睇一套劇嬲到咁
我覺得Dany今季靚左

含曬春果個樣幾好j
得返2集
最尾果集就係night king broke wall 然後就完

咁睇黎似係打完ww先再打內戰
睇左6季
突然間班友智商-100
真係有d眼濕濕
我覺得Dany今季靚左

含曬春果個樣幾好j
得返2集

咁睇黎似係打完ww先再打內戰

Cersei個邊跟本拖住劇情搵位比佢做
今集d劇情真係亂鳩咁黎
冇啦啦又會發展到咁曖昧既 真係格硬整條愛情線出黎 同tbb d 膠劇有得揮
arya 同 sansa 條線又係on99 寫撚到arya 冇啦啦變左個白痴
睇撚到好撚嬲
GRRM: 唔係咁爛我點賣書
因為好lag同埋好睇低清,
想問下係47分左右唔小心跌親左比ww圍死果個係乜水
點解hound用石掉中wight個頭冇反應
掉去佢前面就成班衝左埋黎?

龍媽jon感情線又係快到

Winterfell直頭唔想提,我屌你老母

btw今集最緊張個位係以為tormund會死,好彩冇事
d龍龍女由細養到大
咁就死左隻
救撚命呀
唔係慢動作齊人就叫緊張架
屌你老母成隊人搏老命你左望右望做乜鳩

nightking又係
又隻坐定定係度既又唔打
係要打隻飛緊既
雖然我知你好撚準啦好未
但係咁撚準第二次又唔中架bo

雖然我早兩季已經知你冇書就垃撚圾
但係做咩要放棄治療呢
細心留意下Dany件冬天褸, 覺得個pattern同班white walker既皮膚pattern好似
會唔會係咩提示?

另外, 我覺得今集(乃至今季) 既劇情雖然有些少走樣, 但整體係可接受既
近兩季先正式咁多條線拉埋, 再加上冇書跟, 能夠拍到簡單既 "好睇"已經好好了
至少今集掃army of dead+3龍登場照舊睇到我血脈沸騰先啦
因為好lag同埋好睇低清,
想問下係47分左右唔小心跌親左比ww圍死果個係乜水

跑龍套
d龍龍女由細養到大
咁就死左隻

阿媽改左個衰名......唔洗估都知最快死係佢
Drogon應該會陪到龍媽最後
點解hound用石掉中wight個頭冇反應
掉去佢前面就成班衝左埋黎?

你當係D wights知道個湖結左冰佢地唔會跌落去所以開始衝過去
其實套野咁收得,點解唔開多1,2個season拍好少少呢
近2季以來,dorne線,ironborn線,highgarden線,
全部因為要埋尾所以比編劇用膠情節格硬死晒D角色
你純粹想收左條線,我寧願你話班角色全體心臟病發啦
好地地一套神劇衰收尾

Winterfell情節又變成狗都不屌,救命呀
尾已爛 完全係趕收工 仲要係on9劇情 浪廢曬前六季啲鋪排

睇完好失望
其實套野咁收得,點解唔開多1,2個season拍好少少呢
近2季以來,dorne線,ironborn線,highgarden線,
全部因為要埋尾所以比編劇用膠情節格硬死晒D角色
你純粹想收左條線,我寧願你話班角色全體心臟病發啦
好地地一套神劇衰收尾

Winterfell情節又變成狗都不屌,救命呀

啲演員加錢都唔制想走 無計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞