[誠實作答] 生小朋友後生活得開唔開心?

850 回覆
1235 Like 420 Dislike
幸運的人用童年治癒一生, 不幸的人用一生治癒童年
呢句說話經常提我自己
育兒根本係幸福而不快樂
更加確定自己嫁錯人,都睇清楚好多人
總結係:後悔結婚,不後悔生B,因為豬隊友
同你上司見到你打錯字之後屌你一樣能力差一樣,係唔開心,但係咪等於佢的全部,同睇你點諗,如果本身佢不育,突然發現佢可以打J可能你會好開心,我睇到係成長的過程,你有無試過打J,唔好的只係佢無清潔好。咁本身佢做其他野要樣可以無清潔好
你講到睇完個細嘅就唔洗做咁
咁可能係你唔洗返工/請左工人
而人地未邊同你一樣
玩人地嗰啲就得意可愛, 叫我湊教養真係咪搞
睇你鐘唔鐘意小朋友
我女唔太食奶 健康院姑娘都係咁安慰我
話好多bb佢有一d 衰 有d 又會比人好

做左人老母 就係連咁簡單既說話都會得到安慰
肯自動波食野既小朋友真係煩少好多
我都覺得係。
好似我果個咁,好快就轉身。勁快就依依呀呀想講野。
但係就死都唔搵隻手拎野,或者玩玩具。淨係得個望字。

我諗每個B都有佢特點
清呢種情況好少見
點做到又有豬隊友又湊得開心
開心
所以生多個
一淡沙糖一淡屎
細個見到佢哋得意可愛
係一種開心

大咗睇到佢哋
學識點樣自立同面對困難
又係另一種滿足

窮人生仔
好似話生完個腦結構會唔同咗
我地真係唔會理解倒
不嬲係咁,畀唔到佢正常小朋友應有嘅童年,生乜鬼
開心。

當然都有激心、憂心同擔心,甚至唔開心,但係開心一定係多好多。

如果可以返轉頭,一定會生多個,同埋雖然我廿幾歲有小朋友,已經算早,但可以嘅話,我想再早多幾年生
仲有條友話人說服唔到佢
邊有人打算說服佢
又要入嚟挑機又唔㩒屌,講兩句話人燥狂
個個都有唔同特質
我嗰個好肯自己食,但就係唔食蔬果,除咗香蕉蕃薯薯仔
所以痾屎有困難間中要食通便嘢

P.s.乜都試過晒,整做炸薯餅肉餅,湯,糊仔,加生果落yoghurt,整做汁,乜都整過,總之一有其他蔬果就唔食,睇唔到都食得出,lur返出嚟
所謂旁觀者清,當局者迷。

照你咁講所有社工,精神科醫生都冇資格執業,因為冇人比事主更清楚自身感受。
屋企有live band,唔使買
男仔必經之路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞